Přejít na menu Přejít na obsah

John z Kelly Family, Marie Rottrová, Slza, Lunetic. Happy Faces Festival zveřejnil kompletní program

10. 10. 2017

Pearl Magazín

Festivalová sezóna skončila teprve nedávno, ale organizátoři již pilně připravují další ročníky. Happy Faces Festival již jako první hlásí kompletní line-up druhého ročníku, který se bude konat 31.8.-1.9. 2018 v areálu Leteckého muzea v Koněšíně u Třebíče. Zahraničním headlinerem bude uskupení Elfenthal kolem někdejšího člena Kelly Family Johna Kellyho a jeho ženy, multiinstrumentalistky a zpěvačky Maite Itoiz, dále se návštěvníci mohou těšit na Marii Rottrovou, Jaroslava Hutku, Slzu, Petra Bendeho či Lunetic. Vstupenky již nyní přímo u pořadatele a brzy také na ticketstream.cz.

Happy Faces Festival změnil od loňska místo konání - úvodní ročník se konal v Sedmihorkách u Turnova v tamějším areálu Sedmihorského léta. Pořadateli Milanu Papežíkovi se podařilo dát dohromady různorodý line-up, ve kterém si to své najde nejspíš každý, ať už starší, či mladší.

V pátek vystoupí kapely Jaksi Taksi, Element či v regionu populární Bagr, velký úspěch budou mít zajisté stále populární Slza i obnovení Lunetic. Ve stejný den zahraje také Jiří Schmitzer či mladý písničkář Jakub Ondra, který válcoval étery rádií svým hitem On The Menu.

Sobotní scéna bude patřit kapelám The Four Elements či Public Relations, Petru Bende s kapelou, Martinu Šafaříkovi či Lo Hrůzové. Velkou radostí je účast Marie Rottrové, která vystoupí s kapelou Neřež, a Jaroslava Hutky. Festivalu je velkou ctí hostit právě tyto dvě legedy české populární hudby.

Sobotní večerní čas ovládne ansámbl rockové opery Elfenthal pod vedením Johna Kellyho a Maite Itoiz. Tato formace je oblíbená zejména u našich západních sousedů, neboť John prožil velkou část svého života v Německu, a ve Španělsku, kde s manželkou Maite Itoiz žijí nyní. Oba jsou vynikající pěvečtí sólisté a zároveň působí kompaktně i jako členové ansámblu (John Kelly - baryton, scénické role, doprovodná kytara, Maite Itoiz - soprán, scénické role, sólová kytara, flétna). Jejich představení je na pomezí hudby a divadla, je sledem písní ve folk-rockovo-keltském stylu propojených postavou Modrého elfa, jenž našel v Tajemném lese kouzelnou knihu příběhů, ze které vypráví.

Letecké muzeum v Koněšíně vzniklo v roce 2009 pod vedením sběratele letecké techniky p. Svobodníka. Areál disponuje i prostory pro konání hudebních či jiných akcí. Muzeum vybudovalo stálou smíšenou expozici letecké a pozemní techniky, která bude v rámci festivalu také ke zhlédnutí.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace