Přejít na menu Přejít na obsah

Kapela Divokej Bill na spanilé jízdě republikou: Takto oslavili čtvrtstoletí v Náměšti na Hané


11. srpna se v amfiteátru v Náměšti na Hané sešli fanoušci jedné z nejznámějších českých kapel, aby s ní oslavili 25 let jejího fungování na hudební scéně. A byla to opravdu divoká podívaná s těmi nejznámějšími hitovkami!

Po krátké pauze letního počasí jsme opět zažili horký den, a tak bylo nutné dodržování pitného režimu, které bylo první hodinu velmi výhodné, protože probíhala happy hour na všechny nápoje za polovinu ceny. Na čepu byl skvělý Kozel a nemohla chybět ani irská ohnivá voda Jameson, oblíbená také celou kapelou z Úval. 

Jako první předkapela vystoupila partička východočeského Broumova Vivian a kluci rozhodně zaujali postupně plnící se amfiteátr nejen svými povedenými songy, ale i svým stylem. Druhým předskokanem byli šumperští Trocha Klidu, kteří jsou Objevem roku radia Haná a v Olomouckém kraji si u hudebních fanoušků získávají čím dál větší popularitu.

Pak už vtrhla na pódium osmičlenná partička oslavenců, kteří si ke svému čtvrtstoletí fungování na české hudební scéně nadělili nejen novou desku Bazilišek, ale i stylové turné čítající 25 koncertů. Na první pohled všechny zaujaly Vaškovy blikající boty, které nebyly jediným světelným efektem celé nadupané show. Zazněly ty nejlepší fláky, co za těch krásných 25 let z dílny Divokýho Billa máme všichni nejraději, například Pecka, Vstávej, Malování, Tsunami, Jaro, Svět, Čmelák, Znamení nebo Plakala. Protože se jednalo o turné k nové desce, kluci nezapomněli ani na nové songy jako Běžící pás, Magistrála nebo Lahůdky. 

Že je kapela stále na vzestupu a svými novými songy má stále co říct, to dokazuje skvělá návštěvnost v místě, kde moc spojů nejezdí (Náměšť na Hané pozn. redakce), a jedna z mála možností je auto. V místním amfiteátru se totiž sešlo asi 3500 fanoušků. A kapela očekává, že se jich sejde rozhodně víc na jejich velkolepém koncertě v pražské O2 areně. Ten proběhne 19. ledna 2024 a bude pomyslným zakončením celého turné 25 let. Vstupenky jsou už nyní v prodeji ZDE.

Několikrát jsme se ujišťovali, proč to tak dlouho kapele skvěle funguje bez jediného zaškobrtnutí. Co vlastně stojí za tím úspěchem? A jednoznačných důvodů je hned několik. V kapele a v celém týmu vládne pohodová a uvolněná atmosféra a dokonalá symbióza. Krom toho kluci předávají svým fanouškům obrovské množství lásky, vystupují s pokorou a ještě se z té slávy nestihli zbláznit jako spousta jejich konkurentů. Naopak, jsou to stále ti obyčejní a skromní kluci z Úval a všichni jsou jedna velká rodina. Měli jsme tu čest několikrát si s kluky po koncertě připít pár skleničkami a ne jinak tomu bylo v Náměšti. A ta přátelská atmosféra, která v jejich celém týmu panuje, je zkrátka nepopsatelná. A my jim přejeme další a další úspěšné roky plné kvalitní muziky. 

Text: Milan Papežík, Pavlína Haunschildová
Foto: Milan Papežík 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace