Přejít na menu Přejít na obsah

Kapela Mirai zazářila na Paloučku


Potom, co jsme zažili před týdnem na Havířovských slavnostech, museli jsme vyrazit 10. září na samostatný koncert Mirai na Palouček před olomouckým S-klubem. A byla to výjimečně skvělá podívaná!

Jako předskokan vystoupil zpěvák Marcell a zajisté byl moc rád, že mohl předskakovat právě kapele Mirai, neboť už v té chvíli bylo na Paloučku solidně natřískáno. Není to pravidlem, že by u předskokana byli všichni na svých "značkách" a většinou si publikum vychutnává pivko u stánků nebo se baví v povzdálí. V publiku jsme si všimli i zpěváka Jakuba Děkana, který si oba koncerty patřičně užíval. Bylo milé vidět, jak se navzájem kolegové z branže podporují.

Od prvních chvil bylo vidět, že se jedná o suverénně nejnavštěvovanější show za celou dvouletou existenci Paloučku. Dle našich informací se na akci sešlo okolo 1300 návštěvníků. Velice mile nás překvapilo, že se publikum neskládalo pouze z teenagerů, ale složení publika bylo daleko zralejší, než jsme předpokládali. Koncert začal krátce po 20. hodině a speciální pyroefekty na sebe nenechaly dlouho čekat. Kdo by si přeci jen na chvíli myslel, že moc nezná tvorbu kapely Mirai, tento koncert ho okamžite vyvedl z omylu. Byla to smršť hitů a notoricky známých skladeb z českých rádií. Během včera zazněly songy jako Dítě robotí, Volám, I přes to všechno, Anděl, Hometown, Chci tančit, Yahoda, Pojď, zapomenem nebo snad nejslavnější Když nemůžeš, tak přidej.

Není divu, že jméno kapely Mirai stále roste do nebeských výšin. Za takto propracovanou show si to rozhodně zaslouží. A určitě nebude žádným velkým překvapením, když se jejich jméno bue skloňovat i při udílení Českého Slavíka. Jsme totiž naprosto přesvědčeni, že se kapela Mirai umístí na předních příčkách v této prestižní divácké anketě. Je docela možné, že to bude i některá z medailí.

Text: Milan Papežík, Lukáš Studený
Foto: Milan Papežík

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace