Přejít na menu Přejít na obsah

Kapela Nickelback vystoupí v červnu v pražské O2 areně

10. 12. 2023

Redakce Novinky

Vavříny ověnčená rocková kapela Nickelback informovala o zastávkách evropských koncertů v rámci Get Rollin‘ Tour 2024, ve kterých nechybí ani O2 arena v Praze.

Při turné Nickelback představí své nejnovější album Get Rollin‘ a na všech vystoupeních je bude doprovázet britská indie-rocková skupina Lottery Winners. Kvarteto ve složení Chad Kroeger, Ryan Peake, Daniel Adair a Mike Kroeger je známé především díky skladbám, které ukončovaly jejich kariéry, oceňovaným hitům How you remind me, Photograph, Far Away a například Rockstar. 

Jde o jednu z komerčně nejvýznamnějších kapel posledních dvou desítek let, která prodala přes padesát milionů nosičů, čímž se stala jednou z nejprodávanějších skupin všech dob. Jde také o druhou nejprodávanější zahraniční kapelu v USA po roce 2000, hned za Beatles. Mimo tyto úspěchy byli Nickelback vyhlášeni nejlepší rockovou skupinou desetiletí podle časopisu Bollboard a získali devět nominací na cenu Grammy. 

Na nadcházejícím evropském turné bude kapele Nickelback fanoušky zahřívat britská skupina Lottery Winners, jejich nejnovější album s pořadovým číslem pět vyšlo 28. dubna 2023 pod názvem Anxiety Replacement Therapy. To se první týden stalo pátým nejprodávanějším albem ve Velké Británii. Prodalo se ho dokonce více kopií než alba U2 nebo Miley Cyrus a dočkalo se celosvětového uznání kritiků. 

Nickelback naplánovali svou pražskou zastávku na 6. června 2024, kdy jim bude O2 arena zřejmě malá, jelikož se očekává velký zájem. Vstupenky lze zakoupit od konce listopadu v Live Nation klubu a v sítích Ticketmaster a Ticketportal. 

Text: Vlastimil Blažek, Live Nation, Echo Promotion s.r.o.
Foto: Richard Belant

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace