Přejít na menu Přejít na obsah

Kapela Premier startuje svou další dekádu singlem V dešťových kapkách z nově chystané desky


Zlínská kapela Premier zažívá v letošním roce velké jubileum. Ke třicátému výročí od megahitu Hrobař si nadělila knihu mapující celou historii kapely a chystá také novou desku. Její pilotní singl V děšťových kapkách vyšel nedávno i s videoklipem. 

Po "kilové náloži historie kapely", jak kluci z Premieru také nazývají jejich nedávno vydanou a obsáhlou knihu Kompletní příběh, chystá populární zlínská kapela také nové album. Deska se bude jmenovat Po setmění a světlo světa by měla spatřit na jaře příštího roku. Kapela Premier tak otevírá novou dekádu svého působení na hudební scéně. Jejich historie není však třicetiletá, jak by si mohl kdokoliv myslet. Jejich příběh se píše již od roku 1975, kdy ve skupině působili předešlí členové. Dá se tak říct, že původní Premier oslaví napřesrok své padesáté výročí. 

Do nové éry kapela vykračuje také s novou peckou V děšťových kapkách. Autorem textu je opět dvorní textař Premierů, zlínský rodák a spisovatel Jaroslav Irovský. Ten navazuje na beatnickou generaci a do rockové hudby jeho texty skvěle zapadají. A s poetičností a neotřelostí sobě vlastní vytvořil i text k této nové skladbě, s nímž koresponduje i videoklip. 

Text: Milan Papežík
Foto: Archiv Premier

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace