Přejít na menu Přejít na obsah

Kapela Rybičky 48 zahájila svou letní sezónu v Přerově


Jak jistě z našich předešlých reportáží víte, velice rádi se vrácíme na koncerty našich oblíbených Rybiček 48. A proto jsme se zajeli podívat v pátek 22. dubna do Přerova, kde probíhala v areálu pivovaru Zubr oslava jeho 150. narozenin. Šlo o první vystoupení Rybiček této sezóny a to jsme si přece nemohli nechat ujít. Samozřejmě jsme se jako vždy skvěle bavili.

Během koncertu kluci opět předvedli skvělou a energickou show, kterou prokládali trefným vtipkováním o delší pauze. Kuba Ryba uvedl něco ve stylu, že nehrát tak dlouhou dobu je podobné jako nesouložit, načež si ostatní kluci z kapely neodpustili pár vtipných poznámek. Show byla doplněna bohatými pyrotechnickými efekty, což nám trochu znemožnilo focení pod pódiem, ale i tak se nám pár úlovků povedlo. 

Když se na akci skvěle bavíte a kapela vás nabije pozitivní energií, píše se vždy reportáž skoro sama. Tento pocit z Rybiček máme neustále. Před koncertem jsme si v pivovaru Zubr na chvíli pokecali s Kubou Rybou, který pro nás natočil novou videozdravici a pozval své fanoušky ke sledování zbrusu nové písně Jdi domů Ivane, kterou kapela vydala den před startem své letní šňůry. Videoklip zaznamenává velké úspěchy a jednu z rolí si v něm střihl i nekorunovaný král Řeporyjí Pavel Novotný. Trefný název nám tak trochu napovídá, že kluci nesouhlasí s děním na Ukrajině a mnozí posluchači si píseň spojili s protestsongem. Každopádně kluci z Rybiček byli jednou z prvních kapel, která při začátku ukrajinské krize přispěchala na hranice na pomoc zoufalým uprchlíkům z válkou zasažených oblastí a některé z nich dokonce ubytovali u sebe doma. Za nás obrovský respekt a palec nahoru!

Koncert Rybiček 48 byl zlatým hřebem oslavy 150. narozenin přerovského pivovaru Zubr. Diváky však čekalo celé koncertní odpoledne, kdy ještě před Rybičkami vystoupily místní kapely jako Kameron, Stará dobrá ruční práce nebo kromeřížští Penzistor. Pro fanoušky zlatavého moku bylo přichystáno jedno překvapení - speciální patnáctka, kterou nechal pivovar vyrobit ke svému jubileu. 

O2 Arena
Zlomem kariéry každého českého umělce je vysněná O2 arena, kam už se Rybičky od roku 2020 chystají. Kvůli pandemické situaci byl koncert několikrát odložen. Nové datum je 20. 10. 2022 a vstupenek už zbývá opravdu málo. Pořídit si je můžete ZDE. Tak tedy kluci, zlomte vaz!

Text: Milan Papežík, Yveta Králová
Foto: Milan Papežík

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace