Přejít na menu Přejít na obsah

Kryštof opět po roce v Olomouci: Delší show a neskutečné množství energie


Jedna z nejúspěšnějších českých kapel Kryštof opět po roce zahrála na Korunní pevnůstce v Olomouci. A to si přece nemůžeme nechat ujít, obzvlášť po loňské olomoucké show, která byla naprosto famózní. A kluci znovu nezklamali a svým fanouškům slíbili ještě delší koncert s novými peckami.

Kapela si nemohla vybrat lepší předkokanku
Že se zrodila hvězda jménem Kateřina Marie Tichá, to už nějaký ten pátek víme. Ti méně všímaví toto jméno rozhodně nemohli přeslechnou během udílení cen Anděl 2020, kdy Káťa získala cenu v kategorii Objev roku. Nejen, že je nebezpečně krásná, ale je v našem malém českém rybníčku jednou z mála písničkářek – tedy umělkyň, které si píší hudbu i texty samy. Inspiraci čerpá z běžných životních zkušeností nebo cestování.

Kryštof, to je zaručená smršť hitů
Krátce po 20. hodině už obecenstvo přivítalo svoje oblíbence s písní Srdcebeat, a tím začala dvouhodinová smršť hitů. Následovaly pecky jako cyRáno, Zatančím, Cesta, Cosmoshop, Obchodník s deštěm, Tak nějak málo tančím, Ty a já nebo zbrusu nový song Halywůd. Nechyběly ani speciální efekty jako výbuch konfet nebo pestré balony, které kapele pomáhal mezi diváky rozhazovat syn Richarda Krajča, dvanáctiletý Ríša. Ke konci večera jedno oko nezůstalo suché, když Richard zazpíval píseň Srdce nehasnou, kterou složil pro zesnulého Karla Gotta a jeho dceru Charlotte.

V tátových šlépějích?
Po skončení show se Richard s kapelou asi hodinu věnovali svým fanouškům, rozdávali úsměvy na všechny strany a ochotně pořizovali selfíčka. Asistoval jim u toho Richardův syn Ríša, který fanoušky fotil s jejich idolem a jeho tátou v jedné osobě. Nutno podotknout, že má opravdu vyřídilku – jestli se úplně „potatí“ a jeho kroky se budou ubírat cestou zpěváka, to ukáže čas. Už nyní je jasné, že mediálním směrem nejspíš půjde, protože ve svém útlém věku společně s tátou zdárně spravuje svůj instagramový profil, kde o fanoušky nemá nouzi.

Je třeba také velmi pochválit celou organizaci koncertu a skvěle zmáknutý catering v areálu Korunní pevnůstky. Pořadatelé rovněž postavili dostatečné množství pivních stánků, a tak nevznikaly takřka žádné fronty a pivo bylo také báječně vychlazené. Jen škoda, že těsně po skončení koncertu došlo.

Text: Milan Papežík, Nico Moro
Foto: Milan Papežík

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace