Přejít na menu Přejít na obsah

Letošní Imagination Festival je za námi. A že to stálo za to!


Dvě obrovské stage, pětadvacet světoznámých DJs a výběr jejich největších hitů – jedním slovem pořádná pařba, kterou nemohlo překazit vůbec nic, dokonce ani mrazivé počasí, které nám (zejména v posledních dnech) dává jasně najevo, že zima se nezadržitelně blíží.

Před osmou večer se tedy okolí areálu začalo zaplňovat návštěvníky, a i přes drobné organizační problémy na samém počátku, show nakonec odstartovala podle plánu, kdy na Imagination stagi (především D´n´B styl) přivítal návštěvníky Akira, společně s DJem Bifidus Aktiv (ve společném „versus battlu“). Na Devastatoru, který byl zaměřen spíše na tvrdší hudbu, pak jako první vystoupil DJ Maicuss.  V obou halách tak započala úžasná show, která trvala až do časných ranních hodin.

S postupem času párty gradovala, jak se na stagích střídali další a další DJs, pro skalní příznivce této muziky se tak noc jistě stala neopakovatelným zážitkem (ani v tomto článku nestihneme vyjmenovat kvality všech vystupujících). Největším problémem často mohlo být právě rozhodnutí, kterou halu v té dané chvíli navštívit. Pokud máte (stejně jako my) v oblibě hned několik interpretů, jež se navzájem překrývali, bylo zkrátka lepší si z obou vystoupení prohlédnout kousek a zůstat tam, kde se vám v danou chvíli líbilo více. Ale někdy to bylo zatraceně těžké rozhodování…


"Pendulum" slavilo úspěch, Audio i narozeniny

O půlnoci předstoupilo před diváky legendární duo, členové dřívější skupiny Pendulum, v podobě Paula „Horneta“ Hardinga a Benjamina Mounta (na protější stagi to mezitím rozjel Zatox se svým novým albem New World Order). Tato dvojice předvedla, proč byla jejich kapela považovaná za jednu z nejúspěšnějších vůbec, a připravila tak skvělou podívanou, korunovanou písní „Happy Birthday To You,“ kterou společně s diváky věnovala Garethu Greenallovi (aka Audio). Ten se na oplátku odvděčil divákům svými nejlepšími kousky z hudebního repertoáru a oproti předešlým umělcům tak rozhodně nezůstal v ničem pozadu, navíc se utkal v dalším „battlu“ s o nic méně působivým DJem Rushem!

Podmaniví State of Mind a královna Day-Már

Jak se festival nezadržitelně blížil ke svému závěru, mohlo by se možná zdát, že tím poleví i nadšení fanoušků – opak byl však pravdou! Zatímco na Devastatoru předstoupil před své fanoušky uznávaný „hardcorový vládce“ Angerfist, na Imaginationu střídal jeden battle druhý. Po úctyhodných výkonech Dj Rushe a Audia, tak proti sobě nastoupili Black Sun Empire a State Of Mind, kteří se rozhodli diváky znovu vyburcovat, a nakonec se jim podařilo opět naplno oživit celou halu. Jejich protivník se rozhodně nedal zahanbit, komu by však patřilo pomyslné vítězství v tomto napjatém „souboji,“ necháváme zcela na uvážení každého z fanoušků.

Aby toho nebylo málo, okolo třetí hodiny se dostavila neméně očekávaná umělkyně, všeobecně považována za královnu tvrdé muziky – Day-Már. Ta svými skladbami ohromuje již několik let milióny lidí po celém světě, a proto asi nepřekvapí, že ani zde tomu nebylo jinak. Rozhodně má po umělecké stránce stále co nabídnout a její vystoupení tak bylo snad jedním z nejpůsobivějších vůbec (a protože si subjektivitu svého tvrzení uvědomuji, je opět jen a jen na divácích, zda dají tomuto názoru za pravdu či nikoli).

A to samozřejmě nebylo vše…

Festival samotný trval až do šesti hodin ráno, ale ani tím to stále ještě nekončí. Pro ty nejvěrnější je dnes připravena Afterparty v klubu Storm, na které nebude chybět ani jeden z hlavních interpretů, Teddy Killerz! Jedinečná možnost pro všechny, kteří si chtějí vychutnat akci až do samotného konce!

Celkově se festival velmi vyvedl a fanoušci si tak zajisté odnesli (mj. jako například triček, placek a dalších zajímavých předmětů) fantastické zážitky. Atmosféra byla po dobu celého večera úžasná, místy se snad nedá slovy ani přesně popsat. Kromě interpretů však si určitě zaslouží pochvalu i samotní pořadatelé akce (IMI DANCE), kteří se po celou dobu snažili, aby diváci měli vše, co k takovéto události patří. Pití jste si mohli objednat hned na několika barech (nebyl tak problém se dostat do té správné nálady a párty si pořádně užít), kromě nich jste však mohli potkat i několik půvabných dívek, které v hale prodávaly panáky Finlandie. Poněkud netradiční, ale o to zajímavější byla také možnost vyplněné anonymního dotazníku s drogovou tématikou – výsledky budou vyhodnoceny a zveřejněny v několika následujících dnech na stránkách http://party-trend.com/, již namístě jste však mohli za vyplnění získat drobnou odměnu.

Na úplný závěr můžeme už jen doufat, že se podobná akce uskuteční i příští rok, a všichni, kteří se snad tentokráte zúčastnit nemohli. budou mít možnost si to vynahradit na jistě zase o stupeň lepší pařbě, která se jistě zařadí opět k těm nejvydařenějším v roce!

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace