Přejít na menu Přejít na obsah

Letošní olomoucký Beerfest: parádní a s výrazným slovenským zastoupením


Olomoucký svátek hudby a piva Beerfest se letos vzhledem k situaci konal v jednodenní podobě, ale zaplať Pánbůh za to! Protože jsme opět měli možnost slyšet (a ochutnat) mnoho dobrého, co nám rozhodně loni chybělo.

Program otevírali Sunset Trail, cool místní nu-metalová kapela. Z pódia zněla muzika ve stylu, který formoval léta dospívání zejména u generace přelomu milénia, které je nyní mezi třiceti a čtyřiceti.

Následoval punkrockový nářez ze Slovenska - Iné Kafe. "Kafáči" v Olomouci dlouho nehráli, o to raději jsme si je poslechli a vyskákali se při jejich klasických starých peckách. Na to, že je kapela jen tříčlenná, udělali chlapi na pódiu solidní rachot a skvěle to rozjeli.

Vašo Patejdl byl také vítaným hostem z blízkého zahraničí. Klávesista, zpěvák a skladatel jako on má tu výhodu, že si písně nejen napíše, ale také sám zazpívá a sám se doprovodí. A tak u fanoušků zafungovaly hity Elánu i jeho sólové skladby. Co dodat!

Další "bratia zo Slovenska" - No Name - se cítí v Olomouci jako doma, už proto, že mají na město i krásu místních dívek hezké vzpomínky z mládí. Z jejich historek si dnes dělají legraci jejich dospělé a dospívající děti, jak prozradil frontman Igor Timko. A vystoupení samotné? "Jednoducho fantázia".

Program uzavíral Rock&Roll Band Marcela Woodmana. Hudebník a podnikatel z Ostravy ladí své aktivity do retro stylu - a tak jako v jeho klubu Garage stojí růžový Cadillac evokující éru Elvise Presleyho, stejně tak Olomoucí zněl klasický rokenrol z té doby.

Pro milovníky piva byl tento den velice speciální. Na akci se sešlo přes 20 jak známých, tak i menších lokálních pivovarů. Za nás absolutně vede minipivovar Ničitel z Velké Bystřice a jejich skvělá jedenáctka s názvem Pecivál.

Text: Milan Papežík, Ivana Drapová
Foto: Milan Papežík

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace