Přejít na menu Přejít na obsah

Michal Horák představil videoklip k novému singlu

21. 12. 2016

Redakce Novinky

Mladý písničkář Michal Horák natočil videoklip k singlu „Voda už je svařená“, připravuje výběr ze svých autorských skladeb pro první CD album a s humorem sobě vlastním píše Ježíškovi formou básně.

Michal Horák zpívá vlastní skladby a doprovází se na kytaru a foukací harmoniku, stage piano nebo heligonku. Jeho autorská tvorba je originální, většinou na humorná, civilní témata. Michalovým hlavním cílem je bavit lidi a to se mu rozhodně daří. Videoklip k písni „Voda už je svařená“, s podtitulem „Příběh jedné abstinence“, rozhodně pobaví a potěší také hudební stránkou, ve které nechybí kromě kytary a houslí také například perkuse nebo marimba.

Videoklip režíroval Martin Hammerschlag, který se spolu s Radkem Habadou podílel na všech Michalových klipech, jako například na tom k písni „V 7:25“ nebo „Mezinárodní“. „Múza mě políbila vážně při vaření čaje,“ prozrazuje Michal Horák svou inspiraci k písni „Voda už je svařená“. „Než se ten čaj uvařil, už mi v hlavě dokola jel ten neodbytnej refrén. Sloky šly taky samy, ty blbosti se prostě napíšou vždycky rychle. Ale koneckonců, každej někdy zažil to sociální dilema, kdy hodlal nepít a nakonec se vylil jak váza. No a když se mi zjevila myšlenka klipu, zalovil jsem ve sféře svých nejzkušenějších kamarádů a příběh dejchající kocovinou byl na světě.“

Je zkrátka jasné, že se Michalu Horákovi v hudební kariéře daří nejen pro jeho mnohostranný talent, ale jeden úspěch za druhým sklízí také díky svému originálnímu smyslu pro humor. Uspěl v celé řadě hudebních soutěží, hostoval v rozhlasovém pořadu Haliny Pawlovské, v pořadu "Tobogán" Aleše Cibulky či v pořadu "Lenoška" Iva Šmoldase. Jako předskokan vystoupil na několika velkých koncertech Tomáše Kluse.

V pauze mezi svými vystoupeními po celé České republice si Michal našel čas také na vánoční rozjímání. Samozřejmě svým osobitým způsobem:

Dopis pro Ježíška

Můj milý Ježíšku, ten dopis pro tebe

se snažím dopsat asi přes dva měsíce.

Můj milý Ježíšku, holt ňák si to přeber,

stejně do mejch přání daří se Ti strefit se.

 

Můj milý Ježíšku, vím, už se to blíží,

Santa za výlohou hrnce v akci nabízí,

můj milý Ježíšku, já furt Tě vyhlížím,

a doufám, že zas přijdeš ty, a ne cizí.

 

Jenom ty víš, že mám radši rybí prsty místo kapra,

a když se nám daří starý žárovičky rozsvítit,

můj milý Ježíšku, vím, asi to dá vždycky zabrat,

nemoh´ bys to ale letos stejně zařídit?

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace