Přejít na menu Přejít na obsah

Mydy Rabycad: na březen chystáme nové album

26. 2. 2015

Redakce Novinky

Nespoutaná elektroswingová kapela Mydy Rabycad právě dokončuje své druhé studiové album Glamtronic. Vše nasvědčuje tomu, že jeho křest 19. března v brněnském Kabinetu múz a 26. března v pražském Lucerna Music Baru odstartuje mimořádnou sezónu pro skupinu, která dokáže skvěle skloubit nekompromisní elektronické beaty se swingovou nonšalantností.

Energičtí Mydy Rabycad pokřtí album Glamtronic 19. března v brněnském Kabinetu múz a 26. března v pražském Lucerna Music Baru. Příznivci kapely mohou až do konce února podpořit vznik alba (a získat tak výhodně vstupenku na křty, alba skupiny či jiné bonusy) na crowdfundingovém serveru Hithit

Mydy Rabycad před třemi lety založili suverénně swingující saxofonista Mikuláš Pejcha, výtečný basista Jan Drábek, klávesový a elektronický mág Nèro Scartch. Krátce na to začaly vznikat první písničky, jako například electroswingový remake Djanga Reinhardta s názvem Belleville. Hned v úvodu přizvali ke spolupráci dlouholetou kamarádku a především unikátní zpěvačku, rusovlasou divu Žofii Dařbujánovou. Od té doby tato čtveřice tvoří základní autorskou i interpretační sestavu, jejíž současný věkový průměr je něco málo přes 20 let. Nezanedbatelný podíl na skvělém soundu maji i stálí hosté: bubeník Tomáš Konůpka, kytarista Ondřej Slánský a také zvukař a manažer Petr “Kuzhell” Blažek.

Album Glamtronic se natáčí v renomovaných studiích Svárov a Barrandov Sound, hlavním producentem alba je již zmiňovaný Tomáš Konůpka, jemuž budou sekundovat také Yarda Helešic, Risto Sokolovski nebo Lukáš Martinek, který se postará i o finální mix. Mastering bude v rukou zkušeného Ecsona Waldeze z Biotech Studia. Na albu se objeví také hostující Josef Fečo s kontrabasem i dechová a smyčcová sekce. Distribuci alba bude mít na starosti label Indies Scope. Obal CD je výsledkem spolupráce designéra Pavla Fuksy a ruské ilustrátorky Kariny Eibatové.

Energie, radost, šarm. Lehkost synkop snoubící se s nekompromisními beaty. Nadhled a živelnost, ale také rafinovaná sofistikovanost a profesionalita. To vše a jistě mnoho dalšího pomohlo Mydy Rabycad vyzrát během loňské sezóny v jeden z nejlepších koncertních bandů na naší scéně i zaujmout fanoušky, agenty a promotéry nejen v Evropě.  O svých kvalitách přesvědčí jistě i na novém albu a zve nyní všechny duchem mladé hudební fandy bez rozdílu věku do svého světa.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace