Přejít na menu Přejít na obsah

Naplno Fest v Olomouci vyvrcholil strhující show Mikolase Josefa. Vystoupili také Desmod, Marpo nebo Ewa Farna


Druhá zastávka turné Naplno Festů se konala v sobotu 8. července v hanácké metropoli ve všemi oblíbeném areálu Korunní pevnůstky. Mladý festival si díky skvělému line-upu upevnil svou pozici a dá se očekávat, že v budoucnu jen poroste. I letos byla návštěvnost velice slušná a na velkém pódiu se prostřídalo celkem 7 umělců a kapel. 

Prvním z nich byla nová kapela Šrouby a matice, která věrně interpretuje známé skladby slavné a bohužel již neexistující kapely Mandrage. Klukům to šlape velice dobře a lze předpokládat, že časem si získají širší publikum. Když přišla na řadu početná kapela Jelen, byl areál Korunní pevnůstky už solidně zaplněn a všichni se tak mohli oddávat líbivým rytmům rozjuchaných i klidnějších písní jako Magdaléna, V oblacích, Jelen, Klidná jako voda nebo Někde kolem. Aby členů kapely na pódiu nebylo málo, pozvali si kluci svého tradičního hosta, skvělou Kateřinu Marii Tichou. Ta pak kapelu doprovodila druhou polovinou koncertu a představila i vlastní tvorbu v podobě krásné a melancholické písně Zničená zem. K ní Jindra Polák dodal historku, kdy Káťa před deseti lety kluky navštívila ve studiu a jako neznámá interpretka si chtěla s tehdy neznámou kapelou zazpívat. To nikdo netušil, jak skvělá hudební kariéra je společně čeká. 

Prvním milým hostem ze Slovenska byla rocková kapela Desmod, která svými hity rozhýbala snad všechny po pauze odpočaté diváky. Společně jsme tak slyšeli opět skladby jako Chýbanie, Vyrobená pre mňa, Čierna ovca rodiny, To nieje možné nebo Kometa. Frontman kapely Kuly má k Olomouci velmi dobrý vztah a to bylo poznat i během koncertu, protože po celou dobu byl skvěle naladěn. Koncerty Desmodu nás prostě baví, vždy a všude!

Po dlouho trvající pauze, kdy probíhala přestavba pódia, se před diváky konečně objevila všemi očekávaná zlatá slavice Ewa Farna. Nutno dodat, že panovalo opravdu obrovské vedro a všichni přítomní se šli na přestávku uklidit do stínu, kterého je v areálu Korunní pevnůstky jako šafránu. Ewě to ve slušivém kostýmu opravdu seklo, velmi působivé bylo i pódiové aranžmá, kterému dominovala rozsvícená silueta zpěvačky a tanečníci. Ti byli včetně muzikantů vkusně oděni a dokonale sladěni. Díky kvalitnímu zpěvu hlavní protagonistky a vokalistek a interpretaci hitů jako Na ostří nože, Tělo, Dobré ráno, milá, Boky jako skříň nebo filmové hitovky Všechno nebo nic jsme si vychutnali velice povedenou show. Ewa má také k Olomouci kladný vztah, a to především díky své lásce k jídlu. Zmínila oblíbenou restauraci Long Story Short, které držela v kuchařské show palce a ráda se tam vrací. 

Druhou slovenskou návštěvou byla krásná mladá dívka Sima, jejíž obliba roste především u teenagerů. Sima má svůj vlastní styl, příjemné vystupování, je stále usměvavá a po koncertě se šla věnovat fanouškům a dlouhou dobu s nimi pořizovala selfíčka. Jde vidět, že si popularitu velice užívá a zájem obecenstva ji těší. 

Po 21. hodině dorazil na stage úžasný Mikolas Josef a to, co jsme očekávali, se stalo pravdou. Jeho show byla fantastická, a to i bez doprovodné kapely. Ze všech umělců vzdal tento mladý a sympatický zpěvák Olomouci hold největší. Přiklusal na pódium s vlajkou se znakem města s písmeny SPQO - latinského Senatus populus que Olomucensis, což znamená Senát (sněm) a lid olomoucký. Kromě svých velký hitů Acapella, Boys Don't Cry, Colorado nebo Lie To Me, které boří žebříčky světových hitparád, předvedl i dvě skvělé interpretace coverů. Způsob, jakým si Mikolas užívá svoji popularitu a přitom chová ke svému publiku a pořadatelům tu nejhlubší pokoru, jsme už vypozorovali několikrát. A rozhodně nehodláme šetřit chválami i nadále. To prostě musí člověk zažít! Dá se říct, že Mikolas zužitkoval svůj úspěch v Eurovizi opravdu naplno a jeho popularita coby českého interpreta v zahraničí nemá obdoby. 

Ve finální části večera vystoupil český rapper Marpo s jeho ToubleGangem. Marpo, neboli Otakar Petřina, dříve působil jako bubeník v kapele Chinaski, ale na poli rapu je rozhodně nyní spokojenější. Ke konci festivalu na pódiu vybouchla časovaná bomba a my jsme mohli být svědky skvělého zakončení a hlavně kvalitního rapu, který dává smysl. Věříme, že si i v příštích letech získá Naplno Fest své nové příznivce, protože bude mít rozhodně ještě co říct. A vy neváhejte a vydejte se na některou ze zbývajících zastávek, kterých nás čeká ještě dost:
15. 7. 2023 Litvínov / Areál Loučky
22. 7. 2023 České Budějovice / Výstaviště
5. 8. 2023 Ostrava / DOV
12. 8. 2023 Plzeň / Božkovský ostrov
19. 8. 2023 Konopiště / Přírodní amfiteátr
16. 9. 2023 Pardubice / Dostihové závodiště  

Text: Milan Papežík, Barbora Jelínková
Foto: Milan Papežík

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace