Přejít na menu Přejít na obsah

NOVA ROCK 2015 již zná line-up jednotlivých dnů

11. 2. 2015

Pearl Aktuálně

NOVA ROCK 2015 zná již line-up jednotlivých dnů! Jedenáctý ročník největšího rockového festivalu ve střední Evropě NOVA ROCK přiveze již tradičně významná jména současné tvrdé muziky. Díky své poloze – jen 41 km od Bratislavy – bývá často cílem Čechů a Slováků. Letos se můžeme těšit na Slipknot, Nightwish, Motörhead či Mötley Crüe.

NOVA ROCK je rockový festival konaný tradičně na loukách Pannonia Fields u rakouského městečka Nickelsdorf. Výhodná poloha festivalu při hranicích tří státůRakouska, Slovenska a Česka – přiláká každoročně kolem 3000 návštěvníků ze zemí naší bývalé federace.

Na přelomu ledna a února odtajnil festival svůj denní line-up. Od nynějška tedy víte, který den budou hrát právě vaši oblíbenci. A že bude opravdu co poslouchat a na co se dívat! Limitovaná edice jednodenních vstupenek je také k dostání – již nyní na eventim.de, oeticket.com a eventim.sk, stejně jako třídenní permanentka, kterou ovšem můžete zakoupit i u nás: eventim.cz.

Headlinery prvního dne, pátku 12. 6., budou kalifornští Mötley Crüe, svého času kapela s nejdivočejší pověstí na světě. Ovšem jak oni sami říkají, „all bad things must come to an end“ – a letošní turné je jejich posledním. To kapela loni stvrdila dokonce podepsáním právně závazného dokumentu. Pojďme si je tedy naposled užít, než kapela letos na silvestra definitivně zabalí koncertní vystupování. Z dalších pátečních kapel jmenujme alespoň německé Guano Apes, kteří se sice zastaví i u nás na plzeňské části Rock For People, ale pro koho je to do Plzně daleko, ten má možnost přijet za nimi sem. Jejich krajané Scooter se představí v Late Night Specialu.

V sobotu 13. 6. vystoupí například další naši západní sousedé Die Toten Hosen. Legendární němečtí pankáči jsou našemu publiku známí minimálně od roku 1987, kdy byli aktéry mírového koncertu Olofa Palmeho v Plzni na Lochotíně, rozehnaného nakonec policií. Kromě nich zahrají Nightwish s Floor Jansen v čele, američtí Papa Roach a další Němci In Extremo, kteří přinejmenším zajímavě kombinují hardrock s folkovými a středověkými vlivy. Nesmíme zapomenout ani na stále populárnější Asking Alexandria a lehce hippie objev posledních let ze Švédska Blues Pills.

Neděle 14. 6. se opět ponese v duchu pořádného rockovo-metalového nářezu. Nejvíc upoutá asi jméno Slipknot, kteří loni na podzim vydali po šestileté pauze nové album. Kromě nich zahrají také legendární Motörhead, Farin Urlaub z další, přinejmenším v Německu legendární skupiny – Die Ärzte, švýcarští folk-metalisté Eluveitie či žánrově poněkud odlišnější Deichkind a už tradiční účastník NOVA ROCKU – místní nickelsdorfská Wendi's Böhmische Blasmusik.

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace