Přejít na menu Přejít na obsah

O5 a Radeček nabídli Olomoučanům panoramata


Ve čtvrtek 28. července vystoupila v Olomouci oblíbená skupina O5 a Radeček v rámci svého Turné na střechách. Jak už název turné napovídá, koncert se odehrál na střeše tamní Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého a publiku se naskytla možnost spojit hudební zážitek s tím optickým.

A jednalo se hned o koncerty dva, protože takto exkluzivní lokace z bezpečnostních důvodů slouží jen pro omezený počet návštěvníků. Olomoucká zastávka se odehrála pod záštitou radia Haná, se kterým kapela už nějaký ten rok aktivně spolupracuje. Jako předskokan vystoupil sympaťák Jakub Děkan, který za doprovodu kytaristy zazpíval své nejznámější pecky včetně dojemné písně Děda, kterou věnoval svému zesnulému dědečkovi.

Pak už pódium patřilo jen a jen skupině O5 a Radeček v čele s Tomášem Polákem, který ani v horkém počasí neodložil svoji neodmyslitelnou pokrývku hlavy. I když bylo během odpoledního koncertu velké vedro, panovala na střeše velice příjemná atmosféra, což několikrát potvrdili i členové kapely, když chválili olomoucké publikum a nezapomněli dodat, že jsou dokonce lepší než to domácí, šumperské.

Kluci zahráli snad všechny své známé hity včetně těch z jejich posledního EP Bra3, které u vstupu obdržel každý z návštěvníků koncertu. Titulní píseň se stejným názvem už několik týdnů boduje v rádiových hitparádách po celé zemi. A fanoušci měli také možnost, aby se kapely v rámci diskuzního okénka zeptali na cokoliv. Radečci skutečně o5 nezklamali a po svém skoro dvouhodinovém vystoupení se vrhli na to další, večerní, během kterého jsme mohli vidět olomoucké památky v nasvícené verzi. Každý z koncertů tak byl něcím jedinečný a výjimečný.

Text: Milan Papežík
Foto: Milan Papežík

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace