Přejít na menu Přejít na obsah

Objevit nepoznané, poznat neobjevené - letošní Beseda u Bigbítu bude zase nářez!

26. 6. 2019

Skuli Aktuálně

Je tomu tak, rok s rokem se sešel a blíží se nám opět hudební akce roku. A to nejen pro sympaťáky z řad pořadatelů a stále se rozšiřující fanouškovskou základnu skvělé Besedy. Tento milý festival se totiž za 27 let své existence posunul z drobného posezení u bigbítu pro pár lidí z okolních vesnic k opravdickému festivalu se světovými jmény, který je potřeba brát vážně.

Letos to ostatně prozatím potvrzený setlist jen potvrzuje. Headlinerem jsou například američtí Algiers, čtveřice multi-instrumentalistů z Atlanty, kteří u nás například předskakovali Depeche Mode.

Brutus určitě budou i Brutus - belgická hardcorová trojka. A koho by byvil spíše popík, může se něco přiučit od britských International teachers of pop. Ze zvučných českých a slovenských jmen je to například Floex spoelčně se svým londýnským kolegou Tomem Hodgem, blues-rockoví The Youniverse kteří před časem zaujali vynikajicím albem CMYK.

A takovou Khoibu, www či -123 minut asi není aní třeba představovat. Stejně jako DJ Myslivce, kterého pravidelní návštěvníci určitě znají - k Besedě a k nočnímu usínání ve stanovém městečku totiž rozhodně patří. Každopádně jako každoročně, i letos se můžeme těšit na spoustu nového, dosud nepoznaného. Osobně jsem třeba hodně zvědavá na Hello Marcel - velmi bizarní elektro, které mimochodem bylo označeno za  „J.A.R. po lobotomii“ - to zní minimálně slibně.

Na Besedě ale nejde jen o kapely. Atmosféra, lokace a pohostinný horňácký lid stojí za to, i když by na line-upu nebylo žádné oblíbené jméno. Opravdu. Navíc Beseda je hodně i o objevování - většinou je dramaturgie natolik zajímavá, že se vždy podaří najít nějakou novou srdcovku. A není to teda jen o hudbě. Ale i o poznání nových přátel, smyslu života ve čtyři ráno u svítání Slunce nad Veličkou, o vůni trav a místní slivovice a tak vůbec. Tak neváhejte a přijeďte první srpnový víkend do Tasova (toho u Veselí nad Moravou) objevovat!

https://www.besedaubigbitu.cz/

Mimochodem lístky mizí nadpozemskou rychlostí, tak to nepropásněte!

 

foto: web festivalu

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace