Přejít na menu Přejít na obsah

Patricia Kelly u nás odehrála dva koncerty na přání

2. 7. 2015

Pearl Reporty

Celkově potřetí zavítala minulý týden do naší republiky Patricia Kelly. Někdejší členka legendárních Kelly Family vystupovala sólově v Praze už v letech 2010 a 2012, kdy si navíc udělali s manželem Denisem v našem hlavním městě romantickou dovolenou. Letos přijela sama, avšak strávila zde o to delší čas: čtyři dny, během kterých stihla nejen dva koncerty na našem území (Praha a Olomouc), ale také spoustu rozhovorů.

Nesměla chybět návštěva místa, kde Kelly Family točili téměř přesně přes dvaceti lety svůj videoklip First Time s Patricií v hlavní roli: ulice Nosticova a dveře domu, ve kterém se odehrával dramatický děj klipu.

Již první den svého pobytu, ve čtvrtek 25. 6., absolvovala Patricia neformální tiskovou konferenci konanou v pražském Muzeu voskových figurín Grévin. Toto prostředí si Patricia velmi užívala – fotila se s voskovými dvojníky známých postav české i světové politiky, hudby, filmu a sportu, posadila se do auta ke Krtečkovi a ocenila, že je zde vyobrazený i Karel Gott, kterého osobně zná z jeho četných hostování v německých televizních pořadech.

Během setkání s médii Patricia také prozradila, že v jejich rodině se zrovna očekává narození dvou potomků: otcem se tak brzy znovu stane Angelo Kelly, který to již před pár měsíci oznámil na koncertech, a také Joey Kelly, který se z důvodu ochrany soukromí své rodiny o těchto tématech obvykle veřejně nevyjadřuje.

Patricia řádila v Muzeu voskových figurín Grévin: fotila se s Jágrem i Jaggerem

V následujících dvou dnech, 26. 6. (Praha, Na Marjánce) a 27. 6. (Olomouc, nádvoří radnice – první kellyovský open-air v ČR) se pak konaly Patriciiny sólové koncerty. Patricia nyní až do podzimu vystupuje po Evropě s programem Favorites, který je – jak název napovídá – složený z oblíbených písní fanoušků i Patricie samotné. Doprovází se na velký buben a na kytaru, klavírní doprovod obstarává německý pianista Sven Bergmann.

Fans během jarních měsíců sami určili na internetu svým hlasováním, které písně zazní. Na setlist se vešly hity z kellyovského repertoáru, Patriciiny sólové kompozice z pozdějšího období i některé lidové písně z doby, kdy Patricia žila ve Španělsku.

Patricia své koncerty vždy uvedla písní Like A Queen, kterou známe spíše v interpretaci její mladší sestry Barby, ale méně se už ví, že tuto píseň napsala Patricia. Následovala možná méně známá, ale o to krásnější baskická ukolébavka Haurtxo Polita, která připomněla Patriciino dětství – Patricia se narodila ve Španělsku, po rodičích má ovšem irský a americký pas. Pozdvižení začalo při písničce Sandy, nevydaném demu ze začátku tisíciletí, kdy Patricia začala vyžadovat po fanoušcích, aby ji naučili některá česká slova: nejlépe si osvojila slovíčko „zpívám“, a tak se na toto slovo nejdřív zpíval refrén Sandy, pak i další improvizace. Patricia je v rámci své sourozenecké bandy královnou improvizace, koncertní verze jejích písní se často natáhnou o několik minut a na každém ze svých koncertů tvoří s pomocí publika novou „píseň“ – většinou o městě, ve kterém právě hraje. Ne nadarmo vyšlo pár jejích improvizací i na jejím novém live CD nazvaném Songs&Stories Live Acoustic.

Došlo samozřejmě i na známé a očekávané kellyovské písně, které skončily ve fanouškovském hlasování na předních místech: You Belong To Me, Key To My Heart (zazněla vždy dvakrát, z toho vždy jednou s posilou v podobě někoho z pánské části publika), No Lies, The Rose, Life ze „street life“ období, irská národní píseň Fields Of Athenry či španělská Eres tú. Z písní nevydaných na řadových deskách Kelly Family pak zazněly Always The Same, It's OK Now či medley Hanging Like A Leaf/Blue Paradise/Cotton Fields. Při Love Music 'N' Sun dnešní třicátníci spontánně prokázali, že nezapomněli taneček, který je Patricia na refrén této písně naučila v době, kdy maturovali – na koncertě na pražské Brumlovce v roce 2002. Finále první části koncertu obstaral nejspíš největší Patriciin hit First Time...a do posledního fanouška zpívající publikum. Totéž se opakovalo pak při úplném finále – při An Angel a Please Don't Go, kdy publikum mj.  dokonce převzalo part, který na deskách zpívá Patriciin bratr Jimmy.

Po skončení každého z koncertů se Patricia setkala s fanoušky, se kterými se na požádání vyfotila a podepsala se jim. Mnozí z nich si právě za tímto účelem přinesli její autobiografickou knihu Der Klang meines Lebens – Erinnerungen an die stürmischen und sonnigen Zeiten (Tóny mého života – Vzpomínky na bouřlivé i slunečné časy), do které Patricia fanouškům ochotně psala věnování.

Výborně naladěná Patricia neustále vtipkovala a nezapomněla se na pódiu zmínit, jak moc se jí v naší zemi líbí. A že měla nemálo důvodů – mj. je zapálená do umění a architektury, čehož si v Praze a Olomouci užila dosyta. Během čtyř dnů strávených u nás dospěla k závěru, že se sem rozhodně musí zase vrátit.

Foto: Ondřej Vladyka (1 - úvodní fotografie), Milan Papežík (5)

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace