Přejít na menu Přejít na obsah

Po Dylanu Moranovi přijíždí další komik ze seriálu Black Books do Prahy, BILL BAILEY!

2. 4. 2014

Redakce Novinky

Příznivci britské stand-up comedy, pozor! Britský komik a hudebník Bill Bailey vystoupí poprvé v Praze! Drzý provokatér s břitkým humorem, kterého jste mohli vidět například v kultovním seriálu Black Books, se objeví v Čechách již v pondělí 19. května v pražském Divadle Hybernia v rámci svého turné s názvem “Qualmpeddler Tour”. Vstupenky seženete v síti Ticketpro od 2. dubna.

Bill Bailey prokazoval značnou dávku talentu již od útlého věku a na střední škole byl odjakživa premiant. Zlom nastal ve chvíli, kdy začal vystupovat se školní kapelou Behind Closed Doors: tam poprvé nasál atmosféru živých vystoupení a tomu již zůstal věrný. V roce 1997 odjel na samostatné turné “Bill Bailey Live”, které završil dnes již legendárním vystoupením v londýnském Bloomsbury Theatre. Od té doby je častým hostem na edinburském festivalu Fringe, britský Channel 4 ho dvakrát za sebou zvolil jedním z 10 nejvtipnějších komiků a jeho post-moderní slovní hříčky vyznávají (nejen) intelektuálové z celého světa.

Bailey zřejmě nejvíce proslul jako vlasatý asistent Manny Bianco z kultovního britského sit-comu Black Books. Tam se také setkal s miláčkem českého publika Dylanem Moranem, který se do Prahy podíval minulý rok hned dvakrát. Kromě toho jsou známé také jeho skeče ze satirického programu BBC, Have I Got News For You a Nevermind the Buzzcocks.

Pražské vystoupení Billa Baileyho byste si rozhodně neměli nechat ujít, zvláště pokud máte rádi dvojsmyslný politicko-kulturní diskurz a pořádnou dávku typického suchého humoru, jaký jinde než v Británii nenajdete. Vstupenky na Baileyho show seženete od 2. dubna v síti Ticketpro v ceně 550,- až 890,-.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace