Přejít na menu Přejít na obsah

Pouliční festival v čele s Voxelem: Takovou dávku hudby ještě Olomouc nezažila!


Festival Olomouc (o)žije aneb Největší průchodový hudební festival v ulicích, který proběhl v pátek 4. června, vylákal do centra města tisíce nadšených posluchačů. Jeho hlavním cílem bylo vrátit život a hudbu do ulic, a to se nadmíru povedlo.

Během programu vystoupilo více než padesát interpretů, kteří buskerským stylem zaplavili centrum hanácké metropole. Mísily se zde různé hudební žánry a na své si přišel opravdu každý - jak milovníci reggae, tak srdcaři s duší pro folklór.

Za zmínku stojí bezesporu všechna vystoupení nejen lokálních muzikantů. V olomouckých ulicích jsme tak mohli potkat například skvělého Pavla Helana, prostředí jedné z kaváren ozvláštnil svým vystoupením bubenický mág Ivo Batoušek, a všechny nadchnul a roztančil zpěvák a kytarista Lukáš Mareček.

Hlavní hvězdou festivalu byl zpěvák Voxel, který zcela zaplnil Žerotínovo náměstí a fanoušci si jeho první vystoupení po dlouhé pauze patřičně užili. Voxel si však rozhodně stěžovat nemůže. O jeho vystoupení je obrovský zájem a reportérům Hudební scény prozradil, že jeho kalendář na léto je opravdu natřískaný. Držíme Vaškovi palce, ať se vše vydaří na jedničku.

Celý večer byl i skvěle tématicky laděn dle lokace, před kterou probíhal. Před vinárnou tak například vystupovali folklórní umělci, před divadlem jsme mohli slyšet muzikálové melodie s orchestrem a před irskou restaurací se hrály rytmy pravé nefalšované irské hudby.
Naši reportéři si tuto skvělou akci moc užili a doufáme, že pořadatelé brzy dají opáčko.

Text: Milan Papežík
Foto: Milan Papežík, Pavel Straka (Jsem z Olomouce / Life In Town

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace