Přejít na menu Přejít na obsah

Pražskej teplárenskej sjezd: bordel, chlast a pogo

2. 4. 2017

Skuli Reporty

Zcela narvaný pardubický Žluťák zažil v pátek 31. 3. další smršť v podobě 7. zastávky (z celkových 11) tour Hentai Corporation, Cocotte Minute a Prago Union, poeticky nazvané "Pražskej teplárenskej sjezd".

Jako první naběhli thrash/rock’n’rolloví Hentai Corporation. Sic zpruzení, že musí hrát jako první, jelikož "Kato vydělával prachy někde jinde", nicméně si to užili i tak. Radek Škarohlíd sice nabádal polovinu koncertu, že je třeba "pomalu, pomalu", ale sám jel v neskutečném tempu. A nemyslím jen co se týče upíjení z flašky Jägermeistera. Jeho silná interakce s publikem, hlášky mezi písněmi, hra s mikrofonem na všemožných částech těla a v neposlední řadě energický a místy až šílený zpěv, dodali celkému koncertu nezapomenutelný ráz. A co se týče setlistu, zazněly skladby průřezově celou kariérou. Například česky zpívaná Až ti řeknu, Equilibristic Brides či Dr. Zaius a ke konci Radkem, svlečeným do půli těla, vesele pojatý "Když si báječnou ženskou vezme báječněj chlap".

Po tak šíleně odpáleném začátku bylo asi těžké udržet atmosféru. "Obskurnímu baletnímu souboru" Cocotte minute se to však povedlo. Už při chystání nástrojů a zvukovce byli vyzíváni skandováním "Udělej, udělej, udělej bordel, bordel udělej", což se skutenčně stalo. Nejen teda, že to byla první píseň setu, ale koncert byl skutečně jeden velký bordel. V dobrém smyslu slova, samozřejmě. Zeller sic ze začátku působil trochu unaveně, ale v průběhu večera to spadlo i z něj. Projel se například na nafukovacím člunu po publiku a předvedl drobný "workout" když stále lozil po svém stojanu na mikorfon nahoru a dolů. A co se hudební náplně týče, byla rovněž bohatá. Nejen věci z nové desky, jako Nazdar, ale i osvědčené Czeko, Bastard a podobně.

Po další pauze přišel čas na poslední kapelu večera, tedy Prago Union. Všichni už byli trošku znavení z předchozího "tvrdého pekla" a tak byl možná žánrový skok, v podobě pražského hip-hopu, příliš velký. Každopádně i Kato a DJ Maro se svým skromným stolečkem si své příznivce našli a večer tak důstojně zakončili.

V nějakém rozhovoru, lákajícím na tour, poznamenali Cocotte minute: “S ohledem na příšernou pověst všech zúčastněných je opakování tohoto bukanýrského zájezdu nepravděpodobné, a proto neváhejte zakupovat vstupenky u svých osvědčených předprodejců štěstí. Bude to jízda! V zeleném oparu s nejjemnějším sněhem přijmeme molekuly etanolu. Po nás potopa!”. A měli absolutní pravdu.

Vice fotek naleznete na našem FB.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace