Přejít na menu Přejít na obsah

Pro jubilejní 10. Hradecký Majáles si skupina Kryštof připraví speciální Srdcebeat show

5. 4. 2016

Redakce Novinky

Na pódia Majálesu se po dvouleté odmlce vrací kapela Kryštof. V Hradci Králové poprvé představí noční show k albu Srdcebeat, upravenou pro hraní pod širým nebem. Hradecký Majáles není pouze páteční Open Air, ale celý majálesový týden plný zábavy, sportu a kultury.

Na majálesová pódia se v Hradci Králové vrací kapela Kryštof, která připraví speciální verzi Srdcebeat show přizpůsobené pro venkovní festivaly. Skupina Kryštof na Majálesech naposledy zahrála v roce 2013 a podle organizátorů šlo o přelomové vystoupení. „Byli první českou kapelou, která na Majáles uměla přivézt perfektně připravenou show. Kvůli nim jsme zvětšovali pódium i zázemí, což se podle spokojenosti návštěvníků rozhodně vyplatilo,” vzpomíná na rok 2013 dramaturg Michal Šamánek.

Fanoušci se mohou těšit na noční show k albu Srdcebeat, tentokráte ovšem pod širým nebem. „Pro Majálesy připravujeme speciální show inspirovanou vyprodaným Srdcebeat tour po stadionech. Pokusíme se zážitek z našeho tradičního majálesového koncertu posunout zase o kousek dál,“ láká fanoušky frontman skupiny Kryštof Richard Krajčo.

I letos si návštěvníci užijí festival na tradičním místě. “Víme, že tu nejlepší atmosféru má Majáles v Šimkových sadech a proto jsme rádi, že tuto lokalitu můžeme potvrdit i tento rok. Velmi si vážíme spolupráce s magistrátem, kde jsou lidé, kteří podporují myšlenku majálesových oslav v centru města. Touto cestou chceme všem poděkovat za tuto příležitost,” říká zástupce pořadatele Mirek Beránek.

Stejně jako vloni, bude v areálu vytvořena velká odpočinková chillout zóna, která se v roce 2015 stala velmi příjemným místem pro odpočinek a občerstvení.

Program Hradeckého Majálesu se odehraje na 3 hudebních pódiích s průřezem toho nejlepšího, co návštěvníkům nabízí aktuální česká scéna. Fanoušci se tak mohou kromě kapely Kryštof těšit také na skupiny Horkýže Slíže, Mandrage, Wohnout, UDG, Xindl X, Vypsaná Fixa, Sto Zvířat, Jelen, ATMO Music, Paulie Garand, Voxel, Slza, Rybičky 48, Skyline a Majk Spirit.

Doprovodný program Majálesu

Tradičně bohatý bude i program doprovodných akcí. Studentský AC klub hostí už 5. dubna Soutěžnkoncert kapel o účast na Majles Open Air. Na stejném místě lze pak navštívit nejen další koncertní večery, ale také Cestopisné promítání nebo Medicínskou, medovou a medovinovou party.

V pátek 8. dubna od 15 hodin bude na Masarykově náměstí k vidění stavění májky, o jejíž zdobení a vztyčení se postarají kandidáti na Krále Majálesu se svými družinami. Stavba májky obecně symbolizuje příchod jara a je základem jarních slavností.

V úterý 19. dubna změří síly studenti ve Florbalové bitvě škol. Ve čtvrtek 21. dubna, den před majálesovým koncertem proběhne oblíbená jízda Hradec na bruslch a na Tylově nábřeží už od 10 hodin poběží Majlesovnbeží vysokch kol, kde organizátoři dávají prostor hradeckým vysokým školám prezentovat se před veřejností a budoucími uchazeči o studium.

Vstupenek rychle ubývá, s nákupem není radno otálet

Vstupenky na Majáles Open Air je možné v Hradci Králové aktuálně zakoupit v prodejně Kodak No. 200 v ulici V Kopečku nebo na tradičních místech v OC Futurum (Neoluxor) a Atrium (Mobil Max). Zájemci o lístky pak uspějí i vpardubickém AFI Paláci (Meatfly), všechna předprodejní místa jsou na http://hradec.majales.cz/vstupenky/

Další možností, jak získat vstupenku, je objednání na dobírku, zakoupení E-TICKETu nebo na Ticketportal.cz. Za zvhodnnou cenu 380 Kse dajvstupenky zakoupit do 12. dubna, poté se cena zvýší na 480 Kč. Na místě se letos vstupenky prodávat nebudou.

O festivalu Majáles

Majáles je oslava jara a mládí, širší program oslav je prezentací studentských dovedností a hlavní den oslav tvoří tradiční majálesový průvod, velký open air festival, na kterém se volí nový král studentů a vyhlašuje majálesová Miss. Hradecký Majáles 2016 je největší open air festival pro mladé v regionu. Hlavní den oslav je v pátek 22. dubna. Kompletní informace jsou na webu www.hradec.majales.cz

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace