Přejít na menu Přejít na obsah

Punkrocková „pětatřicítka“ Tří sester a Pirates of the Pubs v Moravských Budějovicích

7. 7. 2020

Pearl Reporty

Kapela Tři sestry si na léto připravila turné k pětatřicátému výročí existence kapely – Gambrinus 11 Tour 2020. A protože to je výročí významné, nedalo se jinak, než přijet do Moravských Budějovic podívat se, jak to Fanánkovi a spol. po tolika letech stále ladí.

Pirates of the Pubs nás velmi zaujali
Nyní, když byla následkem koronavirové situace zrušena většina festivalů, využívají kapely nejrůznějších jiných venkovních areálů – zejména letní parketů či amfiteátrů letního kina. Ani tento koncert nebyl výjimkou – konal se v Letním kině Moravské Budějovice. Koncertní večer otevírali punkrockoví Pirates of the Pubs. Právě tato kapela mimořádně zaujala naše reportéry – při vzpomínce na jejich vystoupení se vkrádá lehce „kacířská“ myšlenka, že Pirates of the Pubs se nám líbili ještě více než Tři sestry.

Třem sestrám ani po všech těch letech nechybí energie
Tři sestry pak vtrhly na pódium se svými repertoárovými klasikami jako Mexiko, Život je takovej či Venda (písní bylo třicet pět, jako je kapele let), v přídavku pak došlo na hity Dá, Dá, Dá, Zelená a Průša. V druhém, definitivně posledním přídavku pak zazněla očekávaná Modlitba pro partu. Koncert zpestřily konfety, menší pyro efekty či balonky, při posledním přídavku pak naházeli účinkující svá trička mezi fanoušky.
Třem sestrám po pětatřiceti letech jim nechybí energie, což ocenila i početná fanouškovská základna, která se do Moravských Budějovic sjela. Po koronavirové pauze začíná kultura ožívat, a rockové koncerty pořádané v příjemných venkovních prostorách tomu rozhodně pomáhají. Fans se také rádi vyfotili u desky s vyobrazením členů Tří sester, umístěné v zadní části areálu.
Kapela zároveň velmi nedávno nově otevřela proslulou restauraci Na Staré kovárně, jenž se kdysi stala místem jejího vzniku. Tentokrát se restaurace dočkala znovuotevření v nových prostorách v pražském Paláci Akropolis, samozřejmě s náležitou výzdobou, která ke Třem sestrám odkazuje: kostýmy, kytary, fotografie, motorka visící ze stropu.

Fotíme i na kvalitní mobily
Pořadatelsky zajišťovala tuto akci agentura Yashica Events, od které jsme se dočkali profesionálního a vstřícného přístupu. Zádrhel nastal až u security agentury, kdy se náš fotoreportér nemohl dostat do foto pitu s argumentem, že nemá profesionální fotoaparát. Mrzí nás, že někteří zaměstnanci security stále ještě neakceptují, že reportéři používají i chytré telefony s vysokou kvalitou fotografií.

Text: Sylva Kaplanová, Nico Moro
Foto: Nico Moro

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace