Přejít na menu Přejít na obsah

Queenie ovládli olomouckou Korunní pevnůstku: Proč byste měli jejich show rozhodně navštívit


Kapela Queenie se právem stala jednou z nejuznávanějších tribute kapel nejen u nás, ale po celém světě. A my, kdo jsme navštívili jejich koncert v Olomouci loni i letos, musíme říct, že jejich letošní vystoupení 13. července na Korunní pevnůstce bylo ještě lepší než to loňské.

Absolutní špička
Stalo se v Česku tradicí, že klasické revivalové kapely jsou u pořadatelů akceptovatelným, u některých přímo vyhledávaným artiklem. Diváci je „tak nějak přetrpí“, u některých si dobře zapaří, ale kvalitu už moc neřeší. U kapely Queenie to je úplně naopak. Kvalita jejich show je nadstandardní a fanoušci ji hltají plnými doušky. A to z nich dělá absolutní špičku tohoto žánru široko daleko. Vystoupení Queenie, to je přidaná hodnota a neskutečná píle. Proto v tomto případě nejde o revival, ale mohou se nazývat přímo etablovanou tribute kapelou.

Universum tour
Kapela si během svých třinácti letních zastávek pro diváky připravila strhující show plnou hitů jedné z největších legend historie populární a rockové hudby. V setlistu nemohly chybět skladby jako We Will Rock You, Who Wants To Live Forever, Bohemian Rhapsody, Bicycle Race, I Want To Break Free, Save Me, We Are The Champions, Under Pressure, The Show Must Go On či Breakthru. Skvělou show dokreslovalo i kvalitní osvětlení celé stage.

Neustálý progres
I když jsme byly skoro rok zavření, kluci nezaháleli a pilovali svoji show k dokonalosti. A dovolíme si tvrdit, že po necelém roce ten progres šel opravdu vidět a slyšet. Kapela je na scéně 15 let. Kam jejich show dojde třeba za 20 let? Ani si nedokážeme představit.

Speciální občerstvení
Pro své fanoušky si kapela na turné přichystala i speciální catering, kdy mohou ochutnat skvělé pivo pod příznačným názvem Queenie, ale také Bang-Bang kuře, jeden z nejoblíbenějších pokrmů Freddieho Mercuryho.


Budeme držet palce, ať se koncerty uskuteční
Queenie dvakrát vyprodali pražskou O2 arenu a třetí show se blíží svému vyprodání. Kapela doufá, že tento rok se tyto tři koncerty uskuteční. Budeme klukům moc držet palce. Kromě toho se chystá turné po Koreji, které by mělo mít šestnáct zastávek v těch největších arénách. Zda to klapne ještě letos, to je ve hvězdách.

Text: Milan Papežík, Iva Drapová
Foto: Milan Papežík

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace