Přejít na menu Přejít na obsah

Raego věřil, běžel a dokázal vyprodat Lucernu


Když někdo mezi lidi šíří poselství "Věř, běž a dokážeš" a svého motivačního hesla se také bezmezně drží, dějí se neskutečné věci. Řeč není o nikom jiném než o rapperovi Raegovi. Ten po svém raketovém vzestupu v roce 2010 zažil strmý pád, ale ani tato zkušenost ho nerozhodila a svou tvrdou prací dokáže motivovat tisíce příznivců. 

"Je to jen 2 roky zpátky, kdy na mé koncerty zavítala hrstka příznivců a pod pódiem stálo třeba jen 12 lidí. Já si ale každého fanouška nesmírně vážím a i pro pár lidí jsem se vždycky snažil zpívat, jako by jich stály pod pódiem tisíce," říká se vší pokorou český rapper s vietnamskými kořeny Raego, vlastním jménem Ladislav Pham. Ten opět zažívá velký vzestup, který 13. září zpečetil vyprodaným koncertem se speciálními hosty v pražské Lucerně. 

Zlatým hřebem celého vystoupení byl křest nového Raegova CD Spolu, jehož kmotry se stali Jakub Smolík, Julian Záhorovský, Petr Švanci Švancara nebo influencerka Annie Camel, se kterou rapper nazpíval veleúspěšný hit Diamant. Ten si vysloužil za necelý půlrok od premiéry přes 3 miliony zhlédnutí a zařadil se do největších trendů streamovací platformy. Vzácnými hosty byli také Dalibor Janda, Olga Lounová nebo Lucie Vondráčková. Diváci zažili i emotivní chvíle, kdy Raego zavzpomínal na svého zesnulého kamaráda, a jedno oko tak nezůstalo suché. 

Raego nelení a po tomto velkém úspěchu plánuje pro své příznivce další turné. To bude probíhat od února do dubna příštího roku a do svých zastávek zahrne všechna krajská města. Dá se také očekávat, že po letošním úspěšném roce plném tvrdé dřiny se Láďa znovu ocitne na prvních příčkách ankety Český slavík v kategorii Hip hop & rap. Napočítali jsme přesně 12 nových singlů s videoklipy, které v letošním roce vydal, a to je opravdu úctyhodný zápřah. Raego se již v roce 2021 stal bronzovým slavíkem a s jistotou se dá říct, že vrchol žebříčku bude atakovat i letos.  

Text: Milan Papežík
Foto: Kateřina Budínová

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace