Přejít na menu Přejít na obsah

Retro Music Festival nás všechny vrátil do mladých let. Zazněly ty největší hity devadesátek


První ročník Retro Music Festivalu v Olomouci na Korunní pevnůstce zaznamenal obrovský úspěch. Proč by také ne? Tisíce lidí se alespoň na pár hodin vrátily de svého dětství při poslechu hitů, které pro mnohé znamenaly období školních let, prvních lásek a nových mladických zkušeností. V rámci hudebního programu jsme tak zhlédli spoustu energie, emocí a taky kopec srandy. 

Do startu programu zbývala ještě hodina a Korunní pevnůstku doslova zavalily davy nadšených fanoušků, převážně třicátníků a čtyřicátníků, kteří byli v době největší slávy hitů dnešního večera ještě teenagery. Program zahájilo duo Verona, ve kterém po boku Petra Fidera vystupuje finalistka SuperStar Veronika Stýblová. Ta v roce 2018 v hudebním uskupení nahradila Markétu Jakšlovou. Velkou dávku emocí a vzpomínek přinesla nejslavnější česká chlapecká kapela všech dob Lunetic. Dnes vystupují jen v triu Vašek, David a Aleš, obklopeni kapelou, a i když na jejich tvářích přibyla nějaká ta nepatrná vráska, pánové se skoro nezměnili. Společně jsme tak mohli zavzpomínat s jejich hity Cik-cak, Only You, Ať je hudba tvůj lék nebo Máma. 

Časovaná bomba na pódiu vybouchla ve chvíli, když na něj naklusala skupina Rednex. Nedokážeme si vzpomenout, který interpret nás v posledních letech pobavil víc, ale jejich show byla opravdu fantastická a člověk jim hned prominul halfplayback a u některých členů i úplný playback. Ale je pravda, že s takovým nasazením a skotačením po stagi by to neuzpíval ani sám Pánbůh. Zazněly songy jako Old Pop In An Oak, The Spirit Of The Hawk, Wish You Were Here nebo Cotton Eye Joe. Odhalili jsme také malé tajemství, a to původ krásné zpěvačky Zoe. Ve skutečnosti se jedná o Slovenku Niku Karch, která ke kapele nastoupila v roce 2017 a brázdí s nimi festivaly a vystoupení po celém světě. 

Obrovskou hvězdou devadesátek byli bezesporu také Fun Factory. Ti přijeli do Olomouce skoro v původním složení v čele s legendárním Tonim Cotturou. Vystoupení osvěžily známé pecky jako I Wanna Be With You, Celebration nebo Doh Wah Diddy. 

Za formaci Twenty 4 Seven dorazil rapper Stay-C a jeho parťačka Kelly s peckami Is it Love, Take Me Away nebo Slave To The Music. Stále příjemný a rozesmátý Stay-C však tentokrát moc nebyl ve své kůži. Trochu ho rozhodil ještě před vystoupením zvukař a zatímco Kelly rozdávala fanouškům podpisy, Stay-C byl jediným z umělců, který ke svým příznivcům nezavítal a krátce po vystoupení odjel. 

Jako největší hvězda festivalu byli prezentováni Masterboy a ve finále se potvrdilo, že rozhodně právem. Skupina vystupuje v původním složení a hity jako Love Message, Feel The Heat Of The Night nebo Land Of Dreaming osvěžily paměť všem, kteří celou dobu tvrdili, že si moc tuto kapelu nepamatují. 


 
Diváci se však rozhodně nenudili ani v mezičasech, kdy mohli zhlédnout taneční vystoupení a provázely je postavičky jako Crazy Frog, Alf,  Fantomas, komisař Cruchot a další. Byl to velice povedený a unikátní výlet zpět do minulosti a v Olomouci se na něj můžeme těšit opět za rok. Pořadatelé oznámili oficiální termín 15. června 2024

Text: Milan Papežík, Soňa Kupková
Foto: Milan Papežík

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace