Přejít na menu Přejít na obsah

Rock For People Europe: Modestep ohromil Plzeň


Rock For People si ve své Europe edici poprvé vyzkoušel městské prostředí a má to říž! Tradiční vizuální styl RfP v kombinaci s prostory někdejších továrních budov plzeňské městské dopravy a několikametrových ocelových plastik sochaře Čestmíra Sušky vytváří až steam punkový nádeh, což není vůbec na škodu. Podobně i upravený styl Jack Daniels baru s plameny a monster truckem doplňuje tuto myšlenku na jedničku. Možná právě tyto velké budovy a jejich stín zachránil řadu návštěvníků před rekordními 35 stupni.

Stejně jako Faith No More v Hradci, tak i Pete Doherty splatil svůj dluh návštěvníkům Rock For People. Své vystoupení před třemi lety  totiž náhle zrušil, když nečekaně odjel do Thajska na odvykací kůru a detox. Tento bohém nakonec tedy přijel letos do Plzně, kde svůj set odehrál sám na akustickou kytaru. Koncert to byl spíše relaxační, ale rozhodně stál za to. Pak následoval Vladimír 518 na Rebull Tour bus stage. Ten již dokázal svým svérázným rapem rozpohybovat veškeré postávající návštěvníky, a že jich nebylo málo! Připravil tak výbornou atmosféru pro vrchol večera - Modestep. Tato kapela před dvěmi lety doslova otřásla Hradcem. Tentokrát přijela s novým albem London Road, které vyšlo teprve koncem května.

Vysoké očekávání mnoha návštěvníku kapela nejen dokázala naplnit, ale také dost možná předčit. Album se trochu ubírá stylově jinačím směrem než známé singly Show Me a Sign nebo Sunlight. Tentokrát kapela více experimentuje s drum and bass, který samozřejmě prokládá svými jedinečnými rockovými riffy a dubstepem. Mnohé návštěvníky pak dostali do varu zremixované pecky jako třeba Smells Like Teen Spirit od Nirvany.

To by to nemohl být ani Rock For People, kdyby se nevytvořilo nějaké to kolečko a právě Modestep si jako jedna z mála kapel prvního dne dokázala vytvořit moshpity od startu až do konce.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace