Přejít na menu Přejít na obsah

Rock for People vyhlašuje bitvu kapel o Plzeň a zároveň hledá svůj jingle

2. 4. 2015

Redakce Novinky

Šanci vystoupit na jednom z největších tuzemských festivalů po boku legend jako jsou Motörhead, Guano Apes nebo Parov Stelar mají teď všichni muzikanti a kapely z Plzeňského kraje. Rock for People Europe společně s projektem Plzeň 2015 – Evropské hlavní město kultury vyhlašuje „bitvu kapel“, ze které vzejdou hned tři vítězové, kteří dostanou možnost předvést se v termínu od 3. do 5. července před festivalovým publikem v Plzni.

Až do 20. dubna mohou kapely, zpěváci i DJs posílat linky na videa ze svých koncertů či klipy (YouTube, Soundcloud) a pak už nezbývá než čekat, kdo svým výkonem nejvíce osloví odbornou porotu v čele se s hlavními organizátory Rock for People, Petrem Fořtem a Michalem Thomesem.

To ale není všechno. Nejen pro muzikanty, ale pro všechny hudební nadšence, které baví skládat, mixovat nebo jinak upravovat hudbu, má Rock for People jedinečnou příležitost, jak se zapsat do historie (a budoucnosti) festivalu. Stačí do 15. dubna vytvořit a zaslat originální pětivteřinový jingl Rock for People. Kreativitě, použitým nástrojům či zvukovým efektům se meze nekladou. Vítěze pak bude vybírat porota složená ze zástupců RfP a festivalových partnerů. Kromě věčné slávy získá také balíček VIP vstupenek na letošní a 4 nadcházející ročníky Rock for People.

Rock for People v Hradci Králové proběhne mezi 4. a 6. červnem, Rock for People Europe v Plzni v tradičním termínu festivalu od 3. do 5. července jako součást Evropského hlavního města kultury Plzeň 2015.

Mezi taháky festivalu RfP Europe patří Motörhead, nestárnoucí Guano Apes z Německa, anglický dubstepový kvartet Modestep, pionýři elektroswingu Parov Stelar a zástupci ostrovní hudební scény, hitmakeři The Ting Tings či enfant terrible ostrovní scény, muzikant a zpěvák Peter Doherty. 

Před plzeňským RfP se uskuteční tradiční hradecká část. Mezi oznámenými hvězdami festivalu jmenujme velikány Faith No More, nu metalové Limp Bizkit, miláčky indie scény Bastille či kanadské Three Days Grace, kteří si v Hradci Králové odbydou svou tuzemskou premiéru.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace