Přejít na menu Přejít na obsah

S prvním adventem zbývá už jen 14 dní do vánočního koncertu Lucie Bílé a jejího hosta Honzy Toužimského.


Venku padají první vločky a kvapem se blíží vánoční čas. Se samotným nejočekávanějším večerem roku se blíží i tradiční každoroční Vánoční turné s názvem Bílé Vánoce Lucie Bílé, které nás teprve navnadí na tu správnou vánoční atmosféru plnou pohody, lásky a harmonie. Novopečená osmnáctiletá "plnoletá" držitelka zlatého slavíka dorazí do Hudebního divadla Karlín v neděli 13. prosince 2015 a nepřijede sama! Lucie s sebou přiveze hosty - a bude jich rovnou pět.

Na Vánočním turné uvidíme Petra Maláska, se kterým Lucie nejen letos odehrála desítky recitálů (a zařadila mezi své desky i stejnojmenné CD), které se nesly v komorním duchu. Druhým a třetím hostem na tomto turné je římskokatolický kněz Zbigniew Czendlik s pěveckým sborem, který svátečním slovem uvede koncert. Čtvrtým hostem je Honza Toužimský, frontman skupiny Arakain u kterých mimo jiné Lucie hostovala přes 40 koncertů. Během této šňůry navštívili několik koncertů a festivalů napříč (nejen) celou českou republikou - například festival Benátská!, Votvírák (kde byli headlinerem), Vysočinafest, Cibulafest aj.. "S radostí jsem Lucčino pozvání přijal.Je to pro mě samozrejmě velká změna na kterou jsem se ale strašně moc těšil.Jsem v podstatě neustále ze všech stran otloukanej decibelama a tohle Lucky vánoční turné je jak balzám na duši v ten pravej čas, kdyby měl človek trochu zpomalit a užívat si vánoční atmosféry," dodal Honza Toužimský.


© Nicola Bernard | Nicola Bernard - ROCKphoto  (všechny fotky z jednoho ze společného turné ZDE)

Svým turné zpříjemňuje fanouškům skoro každý volný prosincový večer po dobu již deseti let. Turné spustilo kotvu na Svitavsku a zvedne ji den před Štědrým dnem Měšťanské besedě na Plzeňsku
Nejraději by je hrála celý rok -  „jsou milé, sváteční, plné pohody a plné setkání s příjemnými lidmi jak na pódiu, tak v publiku, a mám při nich pocit, že se přibližuji více k Bohu. Mám vánoční koncerty moc ráda a těším se na ně už dlouho dopředu,“ dodává Lucie, která v příštím roce oslaví své kulaté narozeniny. V jejich duchu se též ponese další turné, tentokrát s názvem Fifty - Fifty, ve kterém ale narozdíl od toho předchozího budou figurovat pouze koncerty dva. Těšít se můžeme taky na nové album, které se podle ní bude lišit od těch ostatních.


© Jan Pešek | FiloFoto Pešek


Kdo kvůli nakupování dárků nestíhá dorazit na koncert do HDK, má šanci se zúčastnit koncertů na dalších místech, a to konkrétně: Třinec, Brno, Znojmo, Rychnov nad Kněžnou a Plzeň. Co se samotného turné týče, koná se převážně v zahraničí u našich sousedů na Slovensku. Celý rozpis koncertů naleznete ZDE. Sledujte taky oficiální profil Lucie Bílé, kde se průběžně objevují nejnovější informace. 

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace