Přejít na menu Přejít na obsah

SHE DREW A GUN doprovodí Finka

21. 9. 2015

Redakce Novinky

Angličtí freak folkaři She Drew a Gun doprovodí Finka na jeho podzimním turné. Zahrají 9. listopadu v pražském Roxy a o den později na brněnské Flédě. Půjde vůbec o první možnost vidět čerstvý objev BBC 6 v České Republice.

She Drew a Gun se zformovali kolem písničkářky Louisy. Folk je i nadále dominantním prvkem jejich hudby, nebojí se však experimentovat i s jinými žánry. Jejich hudba působí zasněně, jakoby přicházela z krajiny za zrcadlem, z jiného světa, kde čas plyne pomaleji a člověku se tak naskytuje příležitost vychutnat si momenty života, kterých by si v dnešní uspěchané době ani nevšiml. Ne nadarmo je Edith Bowman porovnává s Porthishead a PJ Harvey. Svou hudbou oslovili producenta James Skellyho z The Coral, který jim pomohl s vydáním dosavadních dvou EP, díky kterým si získali zaslouženou pozornost hudebních kritiků i fanoušků. V dohledné době má světlo světa spatřit debutové dlouhohrající album.

She Drew a Gun jsou vycházející hvězdou na nebi městského freak folku. Jejich koncerty jsou jako pád do králičí nory, odehrávají se na nich příběhy běžného života v magických kulisách pozměněné reality. Ideální předkapela pro Finka.  

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace