Přejít na menu Přejít na obsah

Slovenská strela jménem Horkýže Slíže odpálila nálož na Paloučku


Opět po roce jsme se vydali na koncert jedné z nejúspěšnějších punk rockových slovenských kapel Horkýže Slíže. O ty je v České republice stále větší zájem, a poznat to bylo i na návštěvnosti jejich olomouckého koncertu, který se odehrál na Paloučku před S-Klubem.

Koncert začal známým songem Maštal, a během půldruhé hodiny zahráli kluci pecky jako Vlak, Silný refrén, L.A.G. Song, Nazdar!!!, Atómovy kryt, Nervy, Kozy, husle či Rooney. Došlo i na ty největší klasiky jako Malá Žužu, Mám v p*či na lehátku nebo A ja sprostá. Jejich muzika je úderná, zároveň veselá, texty často vyprávějí vtipnou historku, někdy glosují nějaký společenský problém. Toto vše bylo při olomouckém koncertě bezezbytku splněno, a myslíme, že můžeme s klidným svědomím říci, že si každý z přítomných fanoušků přišel na své.

Po koncertě jsme se spolu s některými členy Spolku Trend vozíčkářů Olomouc setkali s kapelou. Hlavně s bubeníkem Marekom Viršíkom jsme probrali snad všechna témata, včetně těch politických. Ale zpět k hudbě... Bylo to prostě jako vždy skvělé zpestření jednoho všedního dne, který se díky kapele Horkýže Slíže stal nevšedním.

Text: Milan Papežík, Lukáš Studený
Foto: Milan Papežík

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace