Přejít na menu Přejít na obsah

Spolu se držíme, držet se budeme - už 15 let!

19. 12. 2016

Skuli Reporty

Kladenské Zrní netřeba dlouze představovat. Už i proto, že letos slaví 15 let výročí od založení. A v rámci toho vyjeli i na tour "Prvních 15 let - turné!" jehož poslední koncert proběhl v pátek 16. 12. v legendárním pardubickém Žluťáku.

Abych to uvedla na pravou míru, kapela jela letos na podzim dvě šňůry zároveň. Jednak již zmiňovanou výroční a též "Česko-Tibetské turné 2016" s tibeťanem Lotenem Namlingem a jeho kapelou Porok Karpo. V Pardubicích se čtyři Honzové a jeden Ondra ukázali sami. Nejdříve na Pernštýnském náměstí s drobným improvizovaným vystoupením, které je ostatně tradicí na všech náměstích v městech, kde se toto tour jede. Potom pak na téměř dvouhodinovém koncertě, který odpálili kolem deváté.

Zrní je známé tím, že jejich živáky mají zvláštní, až itnimní atmosféru a výborný zvuk. Nejinak tomu bylo i tentokrát. A k podmanivému zážitku určitě přispěl i samotný klub, který je pro koncerty takového formátu ideální. Dost velký na to, aby kapacitně postačil ale zárovň malý tak, že si člověk vychutná mnohem více zvuk a ocení úžasný multiinstrumentalismus celé formace. Ten prostě na festivalech, na kterých kapela taky vystupuje tak nevynikne.

Co se týče setlistu, byl vytvořen velmi průřezově celou kariérou. A samozřejmě nemohly chybět skladby jako Dva, Hýkal nebo Rychta. Kluci působili velmi energicky a snad i nadšeně z vlastního koncertu. Věčně bosý Honza Unger měl až dětskou radost v očích, když doprovázel písničky na všemožné tamburíny, činely a na další podivné nástroje - třeba  na kufr. 

Stejně jako loňský koncert ve Žluťáku, byl i letošní parádní. Doufám tedy v další tour, oslavu šestnáctin, sladkých sedmnáctin, vytoužených osmnáctin, bujarých dvacetin...

 

více fotek na našem Facebooku

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace