Přejít na menu Přejít na obsah

Tanečníci, pěvci a striptéři z Mig 21 přivezli do Olomouce báječnou náladu


V pátek 11. listopadu, tedy na svatého Martina, lákalo město Olomouc hned na několik zásadních akcí. I když bylo centrum města plné lidí, atrakcí a probíhaly zde Svatomartinské hody, my jsme opět dali přednost našim oblíbeným chlapcům v čele s Jirkou Macháčkem. 

Na svatého Martina by se správně mělo jezdit na bílém koni, Chlapecká taneční, pěvecká a striptérská skupina z Prahy 5 - Smíchova však přijela do olomouckého S-Klubu oblíbeným malotraktorem. Skoro na rok přesně se do známého olomouckého klubu vrátili v rámci turné Podzim 22, které má celkem 12 zastávek. Koncert byl sice už několik týdnů před svým konáním beznadějně vyprodán, a tak se dalo v klubu očekávat nesnesitelné vedro a hlava na hlavě. Pociťovali jsme to však méně než u březnového koncertu Horkýže Slíže. Je to asi tím, že návštěvníci pařící na rytmy Migů potřebují kolem sebe méně prostoru než divočejší fanoušci Horkýže. A ruku na srdce, rytmy Mig 21 jsou tak nějak dělané pro klidnější pařbu a především dobrou náladu.

A v rytmu dobré nálady se nesl celý, hodinu a třičtvrtě dlouhý koncert. Frontman Jirka Macháček jako vždy hýřil vtipem a  byl ve výborném rozpoložení, které přenesl na všechny přítomné fanoušky. Setlist byl skoro stejný jako loni, ale to nic nemění na faktu, že písničky Mig 21 můžete slyšet třeba tisíckrát a nikdy vám nezevšední a nezestárnou. Zazněly tak pecky jako Máma se vrací, TěsněVedleSebe, Kalhotky si sundej, Hej kámo nebo již zmiňovaný Malotraktor. S publikem se rozloučil Jirka Macháček předělávkou Sinatrovy písně My Way, která se po smíchovsku nazývá Mávej.  

Migové ve své krasojízdě budou pokračovat i v příštím roce, kdy své jarní turné zpečetí hned dvakrát (19. a 20. dubna 2023) ve Foru Karlín. A je jen otázkou času, kdy se i tato skvělá a zábavná partička vydá do vyprodané O2 areny.

Text: Milan Papežík
Foto: Milan Papežík

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace