Přejít na menu Přejít na obsah

The Legends Rock Fest Hořice: v klasické podobě na novém místě

13. 7. 2021

Pearl Magazín

The Legends Rock Fest Hořice se letos opět může konat klasickou formou jako dvoudenní festival, novinkou bude větší a dopravně dostupnější Areál Zahrada. Pořadatelé slibují line-up složený ze známých i nových kapel, který zahrne rock, metal i punk.

Tradice na jiném místě
The Legends Rock Fest patří dnes již k tradičním českým festivalům. 23.-24. července se do Hořic opět sjedou vyznavači rockové muziky – a dokonce to budou mít z vlaku či z autobusu blíže. Devátý ročník festivalu se bude konat v Areálu Zahrada v městské části Libonice, směrem na Dobrou Vodu. Ten už možná někteří z nich navštívili loni, kdy byl areál zcela nový a kdy protikoronavirová opatření umožnila „jen“ mini verzi festivalu, nazvanou Malý, velký fest. Letošní ročník však opět nese svůj hrdý název The Legends Rock Fest a bude mít plnohodnotné dvoudenní trvání s programem složeným z vystoupení šestnácti kapel.

Festival v Zahradě
Areál Zahrada je novým místem pro konání kulturních a zábavních akcích v Hořicích. Stalo se tak z iniciativy pořadatele The Legends Rock Festu Zdeňka Lhoty. Spolu s rodinou a přáteli svépomocí vybudovali ze zpustlého, zarostlého pozemku kulturní areál. Ten je zároveň skutečnou ovocnou zahradou – disponuje velkým prostorem a stromy v ní poskytují tolik vítaný stín. Areál Zahrada je plně připraven a přijme příští víkend všechny, kteří se chtějí bavit při poctivé muzice.

Mládí vedle legend
Základní klíče k sestavení programu jsou každoročně dva: kapely, které si svou dlouholetou kariérou plně zaslouží přídomek legendární, a mladé či regionální kapely, které na svou hvězdnou slávu teprve čekají a hořické pódium jim v tom může dopomoci. K těm prvním bude letos patřit Arakain, Visací zámek, Doga, široká základna příznivců jistě podpoří také Traktor, Komunál, Trautenberk nebo Walda Gang. Černým koněm line-upu jsou Welicoruss, kteří sklidili velký úspěch loni, alternativnější žánry rocku a metalu zastoupí XIII. Století, Forrest Jump nebo X-Core.

Občerstvení včetně nonstop stánku
Návštěvníky festivalu samozřejmě vždy zajímá také občerstvení. Festival bude disponovat širokou škálou dobrot, zvláště oblíbený nejspíš bude nonstop stánek. Mimo festival bude k dispozici druhý nonstop stánek i u vstupu ve stanovém městečku.Vybrat si můžete mezi různými druhy alkoholických i nealkoholických nápojů, na devatenácti výčepních stanovištích se bude pít Pilsner Urquell 12° i Radegast 10°, tradicí se stala také limonáda Koli Kolín.

Bonusy ke vstupenkám z předprodeje
Držitelé vstupenek z předprodeje mají nárok na bonusy jako látkový náramek, parkování a stanové městečko zdarma, festivalové noviny či (letos poprvé) na Kartu návštěvníka, která umožní slevy u partnerů festivalu jako Masarykova věž samostatnosti, Koupaliště Dachova, Galerie plastik, Zámek a Museum Czech Road Racing, vyhlášené Hořické trubičky a mnoho dalších.

Hygienická a obecná pravidla
Mnoho návštěvníků zajímají platná hygienická opatření, která budou muset při vstupu do areálu splňovat. V kostce platí, že účastníci kulturních akcí mají mít platný antigenní test (72 hodin) či PCR test, nebo být v ochranném časovém limitu imunity po prodělání covidu (180 dnů) nebo být očkováni. Přesné znění hygienických opatření najdete na festivalovém webu pod odkazem zde a znění obecných organizačně-technických festivalových pravidel pod odkazem zde. Vstupenky jsou tentokrát i jednodenní, pořadatel předeslal, že budou k dispozici i na místě. Ubytování najdete v penzionech v Hořicích a okolí či můžete využít stanového městečka festivalu.

Text: Sylva Kaplanová

Foto: The Legends Rock Fest / Zdeněk Lhota

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace