Přejít na menu Přejít na obsah

The Offspring a Enter Shikari - Rock for People naděluje pod stromeček další kapely

23. 12. 2015

Redakce Novinky

22. ročník Rock for People se koná mezi 3. a 5. červencem 2016 na tradičním místě v hradeckém Festivalparku. Již dříve byla jako jeden z letošních headlinerů oznámena přední britská metalová kapela Bullet for My Valentine. Vystoupení potvrdily i dvě v našich končinách méně známé kapely, které potěší především milovníky indie rocku: mladá australská kapela Tired Lion a britský kvartet Dead!

The Offspring založili v polovině 80. let kytarista Bryan "Dexter" Holland a basista Greg K, tehdy ještě pod názvem Manic Subsidal. Jejich první velký úspěch přišel v roce 1994 s vydáním třetího studiového alba Smash, které se stalo dosud nejprodávanějším albem, jaké kdy vyšlo na indie labelu. Desky se prodalo přes 12 milionů kusů a dočkalo se hned šesti ocenění platinové desky. Následující alba jako Ixnay on the Hombre, Americana či Conspiracy of One sice na úspěch Smash nedosáhly, ale i tak získala platinové desky. Letos v lednu vypustili The Offspring do světa nový singl “Coming for You” a v roce 2016 by mělo následovat i zbrusu nové album.

 

Enter Shikari vznikli v roce 2003 a už od začátku se kolem nich rozpoutal poměrně slušný hype. Čtenáři časopisu Kerrang! je zvolili objevem roku 2006, časopis NME je ocenil cenou Johna Peela za "hudební novátorství" a byli teprve druhou kapelou v historii, které se podařilo vyprodat slavnou londýnskou Astorii dřív, než podepsali nahrávací smlouvu. Jejich debutového alba Take to the Skies se podařilo prodat přes čtvrt miliónu kopií a to přestože nevyšlo u žádného nadnárodního vydavatelství. V lednu letošního roku vydali své čtvrté studiové album The Mindsweep.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace