Přejít na menu Přejít na obsah

The Pineapple Thief s Gavinem Harrisonem nadchli olomoucké publikum


Naprostá hudební paráda, tak se dá nazvat vystoupení kapely The Pineapple Thief, která zavítala 15. března do olomouckého S-klubu. Koncert byl uspořádán pod taktovkou Dušana Neumanna a jeho agentury Bounty Rock Cafe Promotion a už tato informace byla předzvěstí toho, že půjde o nevšední hudební zážitek.

Kapela The Pineapple Thief, to je dávka velice kvalitního progresivního rocku ovlivněná kapelami Radiohead nebo Porcupine Tree. Spojení pomalejších akustických pasáží a energičtějších poprockových melodií s elektronickým podkresem je přímo balzámem pro uši posluchačů této britské partičky. A kdo se v úterý olomouckého koncertu zúčastnil, ví o tom své. Za bicí usedl legendární Gavin Harrison, který rovněž působí v kapelách Porcupine Tree a King Crimson.
 
V rámci 1,5 hodiny dlouhého setu zazněly např. písně In Exile, Demons, The Final Thing On My Mind nebo Our Mire. I když kapela není žádnou masovou záležitostí, kritici na "Zloděje ananasu" pějí samé ódy a nešetří chválou. Hudba to je skutečně fantastická, zvuk byl jako ze škatulky a celou atmosféru koncertu dokreslovalo dokonalé osvětlení. Pokud bychom měli kapelu připodobnit k nějaké české obdobě, napadají nás jako první třeba Tata Bojs.

Koncert byl do Olomouce přesunutý z původního listopadového termínu z ostravského BrickHousu. Kapela The Pineapple Thief nehrála v hanácké metropoli poprvé. Zavítali sem už v roce 2018 a již tehdy návštěvníci koncertu nešetřili chválou a nadšením.

Text: Milan Papežík
Foto: Milan Papežík

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace