Přejít na menu Přejít na obsah

The Prodigy rozbouřili celou Fortuna arenu i bez Keitha Flinta


Ve Čtvrtek 7. prosince dorazili konečně do Prahy v rámci své Army of the Ants Tour legendární Prodigy. Zesnulého zpěváka Keitha Flinta v jeho partech nahradil Maxim Reality.

Celou show začal 19:45 DJ Josef Sedloň. Dav se postupně rozhýbával a do správné nálady se dostával až k závěru, kdy se postupně Sportovní hala Fortuna na Výstavišti začala zcela zaplňovat. DJ zakončil svou show remixem písničky od The Doors Hello I Love you. Ta zněla zcela speciálně. Když zvukaři připravovali finální vystoupení, tak v podkresu zazněl song od Slipknot Duality a rozehřátí příznivci Prodigy s nadšením zpívali refrén. Bylo tedy vše připravené na výbuch atomové bomby, který je během vystoupení populárních Britů zcela zaručen.

The Prodigy svou show odstartovali ve 21:30 hodin a fanoušci hned začali šílet. A proskákali prakticky celý koncert. Kapela dobře spolupracovala s publikem a na odpočinek nebo nudné okamžiky v podstatě nebyl čas. Zpěvák a kytarista skákali a lítali po pódiu jako smyslů zbavení, kytarista v rauši i párkrát otočil s kytarou jak s káčou. Našeho reportéra Pepu především zaujaly písně O, Need Some1 a Voodoo People. Zazněly i staré pecky jako Breathe nebo Firestarter, který se však obešel bez známých popěvků a kapela ho odehrála pouze instrumentálně. Prodigy při této písni nezapomněli připomenout, jak velkou osobností Keith Flint byl, když se během laserové projekce při této písni na pódiu objevila jeho silueta. I když je Keith Flint naprosto nenahraditelný, Maxim Reality zpíval skvěle a s úctou se zhostil svého záskoku za legendárního parťáka. Atmosféra byla tak bouřlivá, že se ji dokonce snažil trochu uklidnit kytarista, který ke konci koncertu házel papírové vlaštovky do publika. Publiku to nestačilo, tak hodil i pár svých lahví s pitím žíznivým zájemcům. 

Maxim Reality během show vystřídal několik kostýmů, což nebývá u kapel tohoto stylu až tak zvykem a změnu šatníku bychom předpokládali především u dámských popových hvězd. Diváci si doslova vyřvali přídavky, a tak Prodigy hráli až do 22:45 hodin. Vše bylo perfektně zorganizované, jak jsme u koncertů pořadatele Live Nation zvyklí. 

Text: Josef Vlna, Milan Papežík
Foto: Karel Šanda, Josef Vlna

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace