Přejít na menu Přejít na obsah

Tradiční Beseda u bigbítu aneb i letos je plán na první srpnový víkend jasný

16. 7. 2018

Skuli Aktuálně

Beseda u bigbítu je festival ojedinělého formátu, který  k prvnímu srpnovému víkendu už prostě neodmyslitelně patří. Bez zajímavosti je, že ačkoli roste, především do kvality, pořadatelénenavyšují kapacitu areálu a proto jeho bezkonkurenční "rodinná" atmosféra v topolovém hájku v Tasově bude i letos zachována. Na co že se můžeme těšit?

Line-up je jako už tradičně nabitý a průřezový napříč všemi žánry. Významným zahraničním interpretem jsou třeba berlínští Kuf. Lehce taneční trio které se u nás v poslední době těší stále větší oblibě. Trochu "z jiného soudku" pak zahraje velmi charismatická Zola Jesus. Pořadatelé tvrdí, že je to dost možná největší jméno historie festivalu. Uvidíme tedy, jak tato elektronická písničkářka zapůsobí na místní publikum.

Co se "zahraničních" interpretů týče, nesmíme opomenout i scénu našich východních bratrů. A možná právě proto, že Slovensko je od Tasova doslova za kopcem, bude zastoupena skutečně bohatě. Třeba neskutečně zajímavými Fallgrapp, mladičkými Tolstoys nebo rapovými Modrými horami, které má spousta lidí spojené s floridským hudebníkem říkajícím si Astronautalis. Na jeho vystoupení se ostatně můžeme na Besedě těšit též. A jelikož bude jeho páteční koncert jedinou letošní českou festivalovou zastávkou, je bezpochyby velkým jménem.

Z české scény stojí za vyzdvižení třeba The High Coroporation s krásnou Ashley Abrman v čele, kteří měli před dvěmi lety v topolovém hájku obrovský úspěch. Stejně tak Ventolin nebo DJ Myslivec, kteří nejsou na Besedě rozhodně poprvé. Pro příznivce tvrdší hudby zní velmi slibně třeba takoví Nikander nebo post-metaloví Lvmen

Také, jako tradičně nebude chybět Soutěž písničkářů, sobotní folklór, tentokráte v podání Cimbálové muziky Petra Mičky, zajímavé workshopy a přednášky. Tenotkát třeba od Ladislava Zibury a nebo představení projektu Czechia, zabývajícím se a první pohled nezajímavými místy v České republice.

Program je zkrátka velmi nabitý o čemž bude nejlepší přesvědčit se v Tasově 3. až 4. 8 na vlastní oči a uši!

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace