Přejít na menu Přejít na obsah

V Lipníku nad Bečvou se uskuteční první ročník festivalu Lipfest

22. 7. 2021

Redakce Novinky

Předposlední prázdninová sobota se v Lipníku ponese v duchu skvělé hudby. 21. srpna se totiž v Meditační zahradě chystá první ročník festivalu Lipfest, který nabídne nejen zajímavé umělce, ale také bohaté občerstvení a kulturní vyžití pro celou rodinu.

"I v této nelehké době jsme se rozhodli trochu oživit kulturu ve městě a první ročník pojali jako minifestiválek, než bude situace příznivější a my tak budeme moci s jistotou naplno plánovat další ročníky. Dali jsme tak letos šanci především lokálním kapelám, ale to rozhodně kvalitě festivalu neubírá, ba naopak" prozradila pořadatelka festivalu Anna Pánková.

Celý program začíná už krátce po 14. hodině, kdy vystoupí taneční orchestr Leopardi, který se věnuje hudbě nejrůznějších žánrů. Následovat bude koncert skvělé kapely Minami, jejíž popularita stále strmě stoupá především u fanoušků populární rockové hudby. Posluchači mohou znát z tuzemských rádií jejich hit Vteřiny, který rozhodně na Lipfestu také zazní. Svoji akustickou rockovou tvorbu na kytaru předvede umělec R.O.M.A.N. z nedaleké obce Rouské. Známé covery v akustické podobě, ale také autorské písně zahraje čtyřčlenná kapela LiHuS (Lipenská hudební společnost), která se pohybuje v široké škále žánrů - od popu až po bigbít. Jako hlavní hvězda festivalu vystoupí mladý zpěvák Jakub Moulis. Ten se umístil na druhém místě v soutěži The Voice Česko Slovensko a zaujal spoustu diváků především svým rockovým projevem, který kontrastuje s vizáží sympatického lamače dívčích srdcí. Peckou na konec a ozdobou letošního Lipfestu bude nepochybně uskupení Isbina, akustické těleso, do jehož repertoáru napříč žánry patří skladby od Elvise, Beatles a dalších průkopníků scény 60. a 70. let uplynuvšího století a důležitých zlomových okamžiků předchozího milénia. Isbina slaví trvale úspěchy hlavně na zahraničních scénách, a to zejména v Itálii, Francii, Bosně a možná jste se s ní mohli setkat i na pravidelném letním turné na jejich tradiční výspě - Makarské riviéře v Chorvatsku - a to nesčetněkrát.

"Mimo pestrého hudebního programu čeká návštěvníky festivalu několik překvapení a domů si mohou odnést zajímavé ceny. Zajištěno bude bohaté občerstvení v podobě burgerů nebo pizza trucku a samozřejmě proudem poteče skvělé pivo a nealko nápoje. Vše proběhne za dodržení všech platných hygienických podmínek," uvedl mluvčí a PR manager Lipfestu Milan Papežík.

Vstupenky budou dostupné přímo na místě konání akce za 50,- Kč. Děti do 12 let mají vstup zdarma. Festival vzniká za podpory města Lipníku nad Bečvou a koná se za každého počasí. Akce bude mít částečně charitativní ráz, kdy návštěvníci mohou podpořit příspěvkem do kasičky Spolek Trend vozíčkářů Olomouc, který je hrdým partnerem festivalu.

Text: Sylva Kaplanová
Foto: Milan Papežík - M.P. Production

Jakub Moulis

 

Minami

 

Isbina

 

Leopardi

 

LiHuS

 

R.O.M.A.N.

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace