Přejít na menu Přejít na obsah

Vracím se domů nad ránem kvalitní hudbou omámen aneb Wohnouti v Olomouci


Dalším bodem nadupaného jarního programu olomouckého S-klubu byl na Velký pátek 15. dubna dlouho očekávaný koncert kapely Wohnout. Ten jejich poslední prostory "Eska" rozezvučel v dubnu 2019, a tak se kapela vracela téměř na den přesně po dlouhých třech letech.

Celý páteční večer odstartovala ve 20:00 hodin strakonická alternativní popová kapela RightNow, přesně ve 21:00 hodin se na pódiu objevila oblíbená wohnoutí čtveřice v čele s bratry Honzou a Matějem Homolovými. Téměř dvouhodinový koncert byl jednou ze zastávek jarního turné k novému albu HUH!, které vyšlo loni jako desátá řadová deska a kapela s ní oslavuje čtvrtstoletí své existence. Tomu odpovídal také oděv, který se u u Honzy, Matěje a Jirky v popředí skládal z písmen H, U a H. Bubeníkovi Zděňkovi patřil vykřičník.

Není tajemstvím, že se celý sál těšil, až zazní největší pecka Wohnoutů - Svaz českých bohémů. A není divu, tento song je nejsledovanějším českým videoklipem na kanále YouTube s úžasnými 62 miliony zhlédnutí. Předtím ale zazněly neméně kvalitní pecky jako Banány, Sejko No Pi, Bárbíno?, Depardieu nebo Rayda. V polovině koncertu jsme mohli být svědky jedné netradiční žádosti o ruku. Ženich se z ničeho nic objevil sám na pódiu, vyznal lásku své nastávající, vyslovil její jméno a do davu se zeptal, zda si ho vezme. Netrvalo to dlouho a davem připlula i šťastná budoucí nevěsta, která samozřejmě souhlasila. A my jim přejem spoustu dalších netradičních a úsměvných zážitků ve společném životě. A klukům z Wohnoutů řadu dalších skvělých koncertů jako byl ten v Olomouci.


Text: Milan Papežík, Adam Ilgner
Foto: Milan Papežík

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace