Přejít na menu Přejít na obsah

Vysočina Fest 2014 první den ovládla Vypsaná Fixa i Tata Bojs


Rok se s rokem sešel a po loňském velkolepém úspěchu a kladným ohlasem nejen napříč Vysočinou, ale vůbec celým starým kontinentem se organizátoři letošního Vysočina Festu pokusili sukces z předešlého roku zopakovat a festival ještě vylepšit. Vzhledem ke skutečnosti, že se o prvním ročníku mluvilo a psalo téměř výhradně v superlativech, si pořadatelé na svá bedra vzali opravdu velký kus zodpovědnosti a čelem se postavili výzvě s cílem uspokojit nemalá očekávání.

Zatím je brzy pouštět se do jakéhokoliv konkluzivního hodnocení, ale již teď lze s jistotou tvrdit, že první festivalový den se vydařil.

Stejně jako minulý rok byl areál jihlavského amfiteátru rozdělen na dvě pódia, na kterých se vystřídala celá řada českých interpretů a hudebních těles. Jako první z hlavních hostů na pódiu vystoupili ostřílení pardálové ze skupiny Čechomor, kteří slušnou porcí folk-rocku rozezpívali a roztančili pomalu se plnící hlediště letního kina a je třeba dodat, že svým výkonem a zejména komunikací s publikem nastavili laťku značně vysoko.

Po Čechomoru hlavní stage ovládl slavík Tomáš Klus a jeho doprovodná kapela, kteří dohromady dokázali dokonale využít dobré nálady a příjemné atmosféry a předvedli kvalitní show plnou Klusovských písní, více, či méně vtipných komentářů a politického glosování. Po českém slavíkovi se žezla na hlavním pódiu chopily Tři sestry, které svým svižným hospodským punkem potěšily všechny vyznavače dekadentního umění s důrazem na sdružený rým, nesofistikovanou lyriku popisující reprodukční orgány a nadměrnou konzumaci alkoholu.

Zatímco na hlavním kolbišti jihlavského hudebního klání sesterské trio provádělo exkurz do intelektuálních nížin, na druhém pódiu se nemalé přízni publika těšila pardubická Vypsaná Fixa, která z rovinatého kraje na kopci a historií zvrásněnou Vysočinu přivezla naprosto fantastickou show a podařilo se jim stojící dav přetransformovat v  divoce se radující masu lidí. Právě díky skvělé atmosféře a neskutečnému nasazení Fixe bezesporu náleží hodnocení nejlepší výkon prvního festivalového dne.

Samotný závěr večera potom patřil alternativním Tata Bojs, kterým taktéž za strhující výkon náleží uznání a nezbytná slova chvály. Zejména zpěvák a bubeník v jedné osobě si získal obdiv všech poté, co během jedné balady zamířil mezi publikum a tam si vybral slečnu, kterou dojal k slzám, když jen jí bonovoxovským způsobem věnoval celou píseň. Mimo několika pateticky dojemných momentů Tata Boys také ukázali baskytaristu, který byl svými hyperaktivními kreacemi příkladnou ukázkou toho, jak si svůj stage time užít naplno.

Fotoreport na Facebooku

Autor: Bohdan Vysloužil

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace