Přejít na menu Přejít na obsah

Vysočina fest 2014 už klepe na dveře - startuje 12. července

6. 6. 2014

Redakce Novinky

Ambiciózní multižánrový festival Vysočina fest má za sebou teprve první ročník, ale hned se dokázal zařadit mezi velké letní festivaly České republiky. Ukázalo se, že podobná akce přímo v centru Vysočiny fanouškům skvělé muziky dlouho chyběla. Druhý ročník už klepe na dveře, do jeho začátku zbývají zhruba dva měsíce. Konat v jihlavském amfiteátru, a to ve dnech 10. – 12. července 2014.

V červenci loňského roku přilákal Vysočina fest do krajského města více než dvacet tisíc návštěvníků, kteří neměli čas se ani vteřinu nudit. Kvalitní program hned na dvou pódiích, kvalitní zvuk, bohatý doprovodný program a spousta benefitů spojených se vstupenkou, to byl Vysočina fest 2013. A jaký bude druhý ročník?

Co se programu týče, má ambice zvednou laťku zase o něco výš . Pohled do programu napovídá, že je na co se těšit. Jihlavu už dnes mají na červenec ve svém diáři zatrhnutou takové hvězdy jako Tomáš Klus (byl už hvězdou Vysočina festu 2013 a do Jihlavy už se těší), věrozvěsti lidové písně Čechomor, legenda z Kovárny Tři sestry, nejvyšší a nejcharismatičtější slovenský zpěvák Richard Müller, Chinaski – kapela, které dal jméno Charles Bukowski, funkově-rocková jednotka akademického rapu J. A. R., mystičtější polovina Lucie Wanastowi Vjecy či další člen legendární Lucie David Koller Dalšími lákadly jsou jistě kapely jako Tatabojs. MIG 21 a Petr Bende a Band, který přijede i s cimbálovou muzikou Grajcar. Ze Slovenska dorazí skvělá kapela Iné Kafe a rocková legenda nad legendy Tublatanka.

I letos budou připraveny dvě stage. První bude patřit již zmiňovaným hvězdám první velikosti, ale nudit nebude ani ta druhá. Při druhém ročníku bude větší a nabídne mnohem bohatší program.  Druhou stage, zvanou Soul stage, nelze chápat jako něco béčkového, vždyť se na ní představí například kapely Vypsaná fixa, Skyline, Yo Yo Band nebo dnes velmi populární Majk Spirit

S úspěchem se při prvním ročníku setkal i doprovodný program, který tvořily tzv. dílny, které se konaly na mnoha místech krajského města a byly určeny těm, kteří už byly záplavou hudby tak trochu unaveni. Při prvním ročníku to byla například filmová dílna s režisérem Vítem Klusákem či jazzová dílna s patronem legendárním jazzmanem Petrem Lipou. Dílny nebudou chybět ani při druhém ročníku. Vyhrazen je pro ně pátek 11. července v Divadle DIOD Jihlava. Od 10 do 12 hodin bude probíhat dílna na téma Pozemní a závěsné akrobacie, akrobatický rokenrol. Ukázky akrobacie na šálách a hrazdách, ukázky akrobatického rokenrolu, technika, možnost vyzkoušení pro děti, výklad, workshop – to vše v režii akrobatů z DIOD a několikanásobných rokenrolových mistrů světa Romana a Kateřiny Kolbových z Kolb Dance Praha. Od 18 do 20 hodin je na programu téma Divadlo – Film. Půjde o moderovanou talk show Petra Píši s předními českými umělci včetně ukázek z jejich vystoupení, proložené dalšími atraktivními ukázkami závěsné akrobacie a akrobatického rokenrolu. Účinkovat budou umělci z Na stojáka, Ondřej Vetchý a Okresní přebor, bratři Petr a Matěj Formanovi s režisérem Miroslavem Jankem. Od 20.30 do 22 hodin se pak bude promítat film Miroslava Janka Nachové plachty.

Ostře sledovanou součástí festivalu byla i soutěž pro hudební skupiny z  Vysočiny. Do  klání se zapojilo celkem třicet sedm kapel různého žánrového zaměření. Fanoušci mohli  hlasovat na stránkách www.vysocinafest.cz  a do velkého finále poslali pět kapel. Ty pak měly možnost zahrát si v rámci festivalu na hlavním pódiu. Absolutním vítězem se pak stala skupina Acheron z Třebíčska. Soutěž o nejlepší kapelu bude probíhat i v rámci druhého ročníku Vysočina festu a přihlásit se opět mohou kapely z celého Kraje Vysočina.

Stačí jen sledovat webové stránky festivalu www.vysocinafest.cz nebo profil na Facebooku www.facebook.com/vysocinafest. Zde samozřejmě najdete i další důležité a hlavně aktuální informace o přípravách Vysočina festu 2014.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace