Přejít na menu Přejít na obsah

White Lies se znovu představí v Praze

12. 8. 2016

PJ Novinky

Podzim se nám skutečně začíná plnit zajímavými hudebními akcemi. Po PJ Harvey a Pixies tu máme další hudební klenot v podobě White Lies, kteří 4.listopadu vystoupí v pražské Lucerně. Ti zde představí své nové album s názvem Friends, které následuje po To Lose My Life... (2009), Ritual (2011) a Big TV (2013).

Kapela zde vůbec poprvé opustila dosavadní vydavatelskou stáj i manažera a rozhodla se pro změnu nahrávat vše po svém. Z jejich originálního zvuku ale nic nezmizelo. Ostatně se o tom můžete přesvědčit jejich prvním singlem, který nově vypustili a nese název Take It Out on Me. Dominantou songů je, ostatně jako vždy, hlas Harryho McVeigha, který v mnoha hudebních kouscích dostal vůbec šanci plně se rozvinout. Pokud se vám totiž při hlase Iana Curtise z Joy Division třesou kolena jako mně, jsou White Lies přesně pro vás. Hlas Harryho je obecně tak nějak k němu přirovnávaný a vůbec celá kapela nezapře vlivy, ať už zmiňovaných Joy Division, Editors nebo Interpol.

Je to jako včera, kdy jsem po skvělém koncertu Kasabian na Pohodě 2013 pospíchala ještě na tuhle britskou post-punkovou formaci. Taková třešinka na dortu, vyvrcholení hudebního orgasmu během posledního festivalového dne. A kluci nejenže nezklamali, ba naopak dokázali ze smůly vytěžit ryzí hudební zážitek. Na vysvětlenou. Tehdy kvůli zpoždění letu a následné potřebě odjet ihned po koncertu na jiný festival, byli nuceni zkrátit svůj plánovaný set. To se ale nakonec obrátilo v klad a fanouškům se tak dostala nálož jejich největších pecek zakoncentrovaná do maxima. Jeden pak byl nucen v soukromí a tichu takový zážitek vstřebat.

Všechno tohle jsou důvody, proč si tuhle skromnou partu se silným hlasem nenechat v listopadu ujít. Klubové koncerty jim vůbec sluší. Dávají totiž jejich temným songům ten správný háv. Takže si zapište:

 

White Lies (UK)

Support: The Ramona Flowers (UK)

4. 11. 2016 18:00

Lucerna Music Bar, Praha

Vstupné: 690,- v předprodeji / 800,- na místě

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace