Přejít na menu Přejít na obsah

Zapomněli jsme, že Miley umí zpívat


Zapomněli jsme, že Miley Cyrus umí zpívat – anebo jsme to možná nikdy nevěděli, podobně jako to, že dvaadvacetiletá rodačka z Tenessee se už od dob Hanny Montany podílí na tvorbě charitativních písní a podporuje řadu dobročinných institucí.  Jednou z nich je i Happy Hippie Foundation, v rámci níž si Miley zazpívala s rockovou legendou Joan Jett. Neuběhl ani měsíc a jejich společné video má přes jeden milión zhlédnutí.

V klipu publikovaném začátkem května na kanálu YouTube si Miley a Joan „střihly“ působivý duet. Vybraly si píseň Different (2013) z repertoáru Joan Jett and the Blackhearts věnovanou všem, kteří jsou „jiní“, což jde ruku v ruce právě s oblastí zájmu Happy Hippie Foundation. Oraganizace se totiž stará o mladé lidi, kteří nemají domov nebo jsou jiným způsobem sociálně znevýhodněni, například kvůli své sexuální orientaci. Když pomineme drogové excesy, provokativní videoklipy a explicitní scény z koncertů, o kterých se v souvislosti s Miley píše, je tedy právě HHF to pravé. Zpěvačka je totiž mimo jiné hlasitou přívrženkyní LGBT komunity (tj. homosexuálů, bisexuálů a transvestitů).

↑ Miley Cyrus a Joan Jett – Different (2015)

Song podporující zmiňovanou organizaci nasbíral od svého zveřejnění už více jak 1 055 000 zhlédnutí a přestože každá z muzikantek preferuje odlišný hudební styl, tentokrát se dokonale sešly. Miley stojí u mikrofonu, zatímco Joan vedle zpěvu ještě hraje na elektroakustickou kytaru. O další doprovod se stará Joanina kapela a video má tak všechno potřebné: dobrou hudbu i kvalitní zpěv, kterým Miley ukazuje, že to, co může světu nabídnout, je právě její hlas a nikoli jen vystrčený zadek a uctívání kultu těla.

Celebrity se na pódiu nepotkaly poprvé. V roce 2011 si spolu Joan a v té době ještě dlouhovlasá Miley zazpívaly hity jako Bad Reputation a Cherry Bomb v show americké moderátorky Oprah Winfreyové. Navíc to byla právě Miley, kdo letos uvedl šestapadesátiletou Joan Jett do rockové síně slávy.

Na podporu Happy Hippie Foundation nazpívala Miley v poslední době celou řadu songů, které stojí za zmínku. Například její nahrávku písně Happy Together vidělo na YouTube přes 400 000 lidí, přičemž na veřejnost se dostala devatenáctého května 2015, tedy ještě o něco později než Different. Ve spoustě videí si mladá provokatérka zazpívala s mnoha svými kolegy z hudební branže, mezi nimiž byly kromě Joan Jett i takové hvězdy jako Melanie Safka nebo Laura Jane Grace. Důkazem, že je Miley opravdový talent, mohou ovšem být i starší písně, například její Jolene (viz odkaz pod článkem). Trochu jiný šálek kávy než to, co si od Miley můžeme poslechnout v rádiích, nezdá se vám? Pokud mohu přidat svůj osobní názor, Miley Cyrus je na konzumní pop a sexuálně nabitá vystoupení trochu škoda. Ale proti gustu… však to znáte.

https://www.youtube.com/watch?v=wOwblaKmyVw

↑ Miley Cyrus – The Backyard Sessions* - Jolene (2012)

(* TBS upozorňuje na nadaci Happy Hippie a vydělává pro ni peníze)

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace