Přejít na menu Přejít na obsah

„Zdivočelá“ Vika: Každý ráno na piáno hraje...metal

1. 12. 2014

Pearl Rock a Metal

Rock a metal na klavír? Vika Goes Wild vás přesvědčí, že je to možné. A pokud jste zdatní klavíristé a chtěli byste si její aranžmá také zahrát, dokonce vám pošle noty.

Viktorija (Vika) Jermoljeva se narodila 2. 11. 1978 na Ukrajině. Na klavír se začala učit hrát ve čtyřech letech. Po absolvování Čajkovského akademie na Ukrajině studovala na renomovaných hudebních školách v Itálii, Holandsku a Německu, postupně začala vyhrávat různé mezinárodní soutěže. Vše tedy směřovalo ke kariéře koncertní klavíristky v oblasti vážné hudby.

Po dvacítce však poněkud „zdivočela“, jak naznačuje i slogan, pod kterým vystupuje (Vika Goes Wild): klavíru zůstala věrná, ale razantně změnila repertoár směrem k rocku a metalu, který vždy ráda poslouchala. Klavírní verze známých rockových hitů a metalových skladeb vytváří nesmírně precizně a prezentuje je s takovým výrazem a razancí, že pod jejíma rukama praskla struna koncertního křídla. Prostě rokenrol.

Na YouTube má její kanál vkgoeswild přes 300.000 příznivců a její „zdivočelá podoba“ se pomalu šíří do světa, což dokládají koncerty po Evropě i jinde. Ve videích i na některých koncertech hraje na elektrické piano – mezi profesionálními klavíristy něco neslýchaného a nepřijatelného. Ale hrát na klavír „tvrdou muziku“ také není zrovna obvyklé, což?

A možná jste kdysi absolvovali jeden či oba cykly ZUŠ a nyní byste po zhlédnutí videí Viky rádi znovu hrábli do klapek nástroje a zahráli si teď už ne Bacha, ale Sweet Child Of Mine...jen vědět, jak to ta holka přesně dělá...odposlouchat jen tak z cédéčka každý detail je přece jenom těžší... Snadná pomoc – Vika vám za mírný příspěvek pošle noty. Vše potřebné k tomu, včetně seznamu písní z jejího repertoáru, najdete na jejím oficiálním webu vkgoeswild.com.

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace