Přejít na menu Přejít na obsah

Novinky

Extravagantní a sebevědomá GIRLI se v dubnu vrací do Prahy

4. 10. 2022

Milan Papežík

Po loňské premiéře na hudebním showcase festivalu Nouvelle Prague a letošní headline show na Prague Pride se Girli 16. dubna 2023 vrací do Prahy. V rámci série Rock for Poeple Concerts vystoupí v klubu Bike Jesus na Štvanici, aby fanouškům naservírovala svůj drzý, vzdorný elektro-pop, který Milly Toomey pod jménem GIRLI nahrává už od puberty, a který jí získal uznání od magazínů jako např. Guardian nebo NME za singl „Hot Mess“ a debutové album Odd One Out z roku 2019.

Sbírka Zasukované tkaničky slaví 20 let. Trendu vozíčkářů osobně popřeje Divokej Bill nebo Reflexy

1. 9. 2022

Milan Papežík

Ve dnech 21. - 23. září proběhne jubilejní dvacátý ročník sbírky Zasukované tkaničky, která Spolku Trend vozíčkářů Olomouc slouží k dofinancování služeb pro spoluobčany s těžkým zdravotním postižením. Pořadatelé k této příležitosti přichystali pro Olomoučany bohatý kulturní program se zajímavými jmény české kulturní scény. 

Alžběta Kolečkářová září v působivém letním videoklipu

21. 8. 2022

Milan Papežík

Zpěvačka Alžběta Kolečkářová v minulosti zaujala publikum svými hity Andělskej Flám, Jak silná mám tu stát nebo megahitem Proud mezi námi s kapelou Reflexy, jenž má na kanále YouTube přes 10 milionů zhlédnutí. Nyní přichází s ryze letní písní Pojď mě k nebi vzít, jejíž chytlavý refrén zaujme posluchače všech věkových kategorií.

Už v sobotu rozehraje Festival Brod 1995 Dubioza Kolektiv, Monkey Business, Wohnout, Mňága a Žďorp a další

12. 8. 2022

Redakce

Český Brod, 9. srpna 2022 – Za necelé dva týdny, v sobotu 20. srpna, bude Český Brod patřit hudbě nejrůznějších žánrů. Jednodenní festival Brod 1995 letos láká na ska, dub, reggae i funk a hlavně rock v širokém generačním i stylovém záběru. Headlinerem letošního ročníku je Dubioza Kolektiv. Legendární balkánská parta, jejíž zběsilá smršť ska, punku, reggae, dubu, elektroniky a hip-hopu si podmanila fanoušky napříč Evropou i za Atlantikem a ovládla klíčová pódia festivalů, jako jsou Sziget, Glastonbury, Roksilde nebo Lollapalooza. Více než zdatnými festivalovými parťáky jim budou české kapely, legendy i mladé naděje: Monkey Business, Wohnout, Mňága a Žďorp, Gaia Messiah, Cocoman & 2127sounds, TH!S s Vojtou Kotkem, Tony Ducháček & Garage, Prohrála v kartách, The Silver Spoons, Deaf Heart a Willow

Festival Brod 1995 zve na Dubioza Kolektiv, Monkey Business, Wohnout, Mňága a Žďorp i TH!S s Vojtou Kotkem

8. 8. 2022

Redakce

Na pestrou žánrovou hudební směsici opět láká festival Brod 1995, který se letos uskuteční 20. srpna v areálu Na Kutilce v Českém Brodě. Jednodenní festival přináší v koncentrované podobě ska, dub, reggae i funk a hlavně rock v širokém generačním i stylovém záběru. Láká na přední jména české hudební scény a poprvé také na jednoho skvělého hosta ze zahraničí.

Na Havířovských slavnostech opět zazáří zahraniční hvězdy

7. 8. 2022

Milan Papežík

Svět je opět v pořádku! To si rozhodně pomyslel nejeden fanda Havířovských slavností poté, co pořadatelé zveřejnili letošní program. Po loňském ryze československém ročníku se totiž na pódiuv pátek 2. a v sobotu 3. září objeví dvě zahraniční kapely. A ani ty tuzeské rozhodně nezklamou. No posuďte sami.

Do Olomouce míří populární duo Krhut & Kozub. Vystoupí již v pátek ve FunParku u Šantovky

24. 7. 2022

Milan Papežík

Když začnou herci a baviči skládat hudbu, často to dopadá průšvihem. Naopak tomu však je u Jiřího Krhuta a Štěpána Kozuba, jejichž tvorba si čím dál víc získává srdce posluchačů napříč generacemi. V rámci turné k jejich debutovému albu Prásknu bičem navštíví také Olomouc, kde 29. července zahrají v exkluzivní lokaci - ve FunParku u Galerie Šantovka.

Po dvouleté odmlce se do jihlavského amfiteátru vrací oblíbený Vysočina Fest

29. 6. 2022

Milan Papežík

Multižánrový hudební festival Vysočina Fest se během posledních let stal oblíbenou a často vyhledávanou prázdninovou kulturní akcí. Pravidelně se koná v prvním červencovém prodlouženém víkendu. Ani Vysočina Fest se však nevyhnul restrikcím spojeným s opatřeními proti šíření koronaviru a fanoušci tak přišli o dva skvělé ročníky. Letos se odehraje ve dnech 7. - 9. čevence osmý ročník a své útočiště opět nalezne v amfiteártu v Jihlavě. A opět nabídne nadupaný line-up!

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace