Přejít na menu Přejít na obsah

Novinky

Válka festivalů? Přibývají pódia i kapely, zvětšuje se areál JamRocku

25. 3. 2015

Redakce

Posun Rock for People do tradičního termínu dalšího velkého festivalu JamRock, je poměrně netradiční postup, ale divák na něm získá. „Stále ještě se spousta diváků i kapel ptá, co my na to, že do dávno vyhlášeného termínu nastoupil ještě jiný festival. Po prvním rozčarování, protože se známe a dosud jsme si vždy vycházeli vstříc, jsme nakonec dospěli k názoru, že se s tím musíme popasovat v rovině fér a udělat JamRock co nejlepší.

Votvírák se votevře i hip-hopové zlobivé šestce

23. 3. 2015

Redakce

Festival Votvírák jež je tradičně zaměřen převážně na rock, pop a hip hop v provedení českých a slovenských interpretů a hudebních seskupení – proběhne od 12. do 14. června 2015 tradičně na letišti Boží Dar ve středočeských Milovicích. 

Evropské turné The Gaslight Anthem má zastávku v Praze

23. 3. 2015

Redakce

Americká skupina The Gaslight Anthem postupně odtajňuje svoji letošní koncertní trasu, do které právě zanesla i pražskou zastávku. Do Prahy si tito rockeři odskočí rovnou z největšího rakouského festivalu Nova Rock a 15.června otřesou základy Roxy.

Selah Sue a Archive přivítají na Rock for Churchill

23. 3. 2015

Redakce

Festival Rock for Churchill zveřejnil další dvě zahraniční jména z programu letošního ročníku. Do Vroutku přijede úchvatná belgická zpěvačka Selah Sue a triphopoví Archive. Oba účinkující představí ve Vroutku svá nová alba. Archive vydali novinku Restriction v lednu 2015, dlouho očekávaná studiová dvojka Selah Sue vyjde 30. března.

Jednou trefou na Sziget se dostává do druhého kola

23. 3. 2015

Redakce

Dvanáct kapel se zúčastní II. kola soutěže o účinkování na festivalu Sziget 2015. Přímým postupujícím do finále jsou VEES. Odborná porota vybrala šest českých a šest slovenských kapel do druhého kola soutěže Jednou trefou na Sziget. Do finále soutěže pošlou posluchači Radia 1 pouze jednu kapelu.

Portico představí Praze novou desku Living Fields

12. 3. 2015

Redakce

Pro Portico byl rok 2014 zlomový. Poté, co kapelu opustil Keir Vine, se rozhodla trojice Bellamy, Fitzpatrick a Wyllie změnit název z Portico Quartet na Portico. Téměř vzápětí oznámili podpis smlouvy s labelem Ninja Tune a novou desku Living Fields, která vyjde 6. dubna.

Mydy Rabycad se singlem Good Times zvou na křty alba Glamtronic

12. 3. 2015

Redakce

Energičtí a radostní Mydy Rabycad představí nové album Glamtronic již příští týden 19. března v brněnském Kabinetu múz a o týden později 26. března v pražském Lucerna Music baru. Kapelu na křtech svými sety podpoří renomovaný rakouský DJ a producent Troy Savoy z Parov Stelarovy líhně etage noir a český elektroswingový věrozvěst DJ Mackie Messer.

Koncert Ensiferum s krajany Insomnium a Omnium Gatherum již tuto sobotu

10. 3. 2015

Redakce

Markus, Petri, Sami, Emmi a Janne naživo ve Zlíně. Kapela ENSIFERUM, se rozhodla, že dvacáté výročí vzniku oslaví novou deskou "One Man Army". Paganská party v rámci One Man Army Tour - jediný koncert ENSIFERUM pro Českou republiku - s hosty INSOMNIUM a OMNIUM GATHERUM. Tato show je součástí 27 vystoupení v osmnácti evropských zemích!

Na Flédu míří světová špička trip-hopu, zahrají zde britští Archive

10. 3. 2015

Redakce

V Brně se brzy odehraje jeden z nejočekávanějších a produkčně nejnáročnějších koncertů jarní sezóny. Do jihomoravské metropole totiž 17. března přijedou zvukoví perfekcionisti a hvězdy první kategorie Archive, londýnská odpověď na bristolskou scénu, kde dosud kralovali Massive Attack a Portishead. Kapela, jež úspěšně mísí trip-hop s progresivním rockem, přiveze na Flédu audiovizuální projekt Axiom i živé představení své nové desky Restriction.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace