Přejít na menu Přejít na obsah

Aneta Langerová vystoupí v Olomouci v rámci svého turné Dvě slunce


V pondělí 8. srpna vystoupí od 20:00 hodin na parkánu Uměleckého centra Univerzity Palackého přední česká zpěvačka a hudebnice Aneta Langerová. Bude hostem Olomouckého shakespearovského léta, které každoročně v hanácké metropoli pořádá Divadlo Tramtarie.

Dvě slunce aneb Jak krásné je být milován, to je název turné k poslední desce Anety Langerové Dvě slunce, kterou vydala na podzim 2020. Album loni zaznamenalo velký úspěch, kdy bylo mezi pětadvacítkou alb z celé Evropy nominováno na hudební ocenění Impala Awards v kategorii Nejlepší evropské nezávislé album.

Během koncertu se zaposloucháme nejen do známých starších, ale i do nových písní. Každý z nás se tak může vydat na cestu fantazie s novými příběhy, které každá z písní osobité zpěvačky přináší. Aneta je doprovázena jak špičkovými muzikanty ze své kapely, tak i smyčcovým triem, které skvělou atmosféru živého vystoupení dokresluje.

„Věřím, že vám nové písně budou dobrými společníky. Každý z příběhů má svou vlastní atmosféru. Ta vás třeba zavede blíž k tišině vlastní duše. Tak jako mne. Těším se, že se všichni opět setkáme na živých koncertech našeho turné, kde si je společně zazpíváme. Už se nemohu dočkat, až budeme zase na cestách, má to své kouzlo. Moc mi chyběla interakce s publikem. Atmosféra živého hraní je nenahraditelná. Ať hudba zní a slunce svítí,“ říká Aneta.

Aneta se ve snaze o ryzí autenticitu vydala na cestu psaní vlastních písní a jde jí to opravdu skvěle. Těší se nejen velké oblibě u svých fanoušků, ale její osobitý zpěv a propracované hudební aranže uznávají hudební kritici. Proto se také zpěvačka může pyšnit různými oceněními jako Cena Akademie populární hudby Anděl, vítězství v anketě Žebřík nebo dvojnásobný titul Česká Slavice.

Vstupenky na olomoucký koncert jsou stále k dispozici v předprodeji za 650,- Kč a pořídíte je ZDE. Na místě budou v prodeji za 750,- Kč.

Text: Milan Papežík
Foto: Herbert Slavík

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace