Přejít na menu Přejít na obsah

Angelika je zpět! Do divadla se vrátí po premiéře, která se koná 18. února v divadle Broadway!


Ve čtvrtek 3.12.2015 proběhla v překrásných prostorách Francouzské restaurace ART NOUVEAU v Obecním domě, tisková konference k muzikálu Angelika.

Úvodního slova se zhostili, autor hudby Michal David, producent Oldřich Lichtenberg a režisér Libor Vaculík. Ti představili také umělce, kteří už v muzikálu Angelika hráli ale i ty, pro které bude účinkování v Angelice premiérou.

Divadlo Broadway připravuje na 18. února 2016 nejočekávanější návrat muzikálu Angelika - dle námětu historického románu Angelika od Anne Golon. Podmanivá hudba k muzikálu je z dílny úspěšného českého skladatele a zpěváka Michala Davida.
Producenti projektu Oldřich Lichtenberg a Michal David opět zvolili osvědčený tvůrčí tým, jako jsou libretista Lou Fanánek Hagen, režisérem projektu je dle režijní koncepce Jozefa Bednárika: Libor Vaculík, který je zároveň choreografem. Autorem scénografie je Šimon Caban. Nádherné kostýmy jsou z dílny kostýmního návrháře Romana Šolce.

V hlavních rolích se divákům představí oblíbení umělci, jakými bezesporu jsou Josef Vojtek, Marian Vojtko, Kamila Nývltová, Alžbeta Bartošová, Yvetta Blanarovičová, Radka Fišarová, Olga Lounová, Ali Amiri, Vilém Čok, Zdeněk Izer, Aleš Háma, Jan Kopečný, Josef Vágner, Bohouš Josef, Tomáš Trapl, Jakub Wehrenberg a mnoho dalších.

Celý tým zkouší již od pondělí 30. listopadu. Ptáte se proč tak brzy? Všichni totiž chtějí pro své diváky připravit nádherný a nezapomenutelný zážitek.

 

ANGELIKA - Kamila Nývltová / Michaela Gemrotová / Alžbeta Bartošová
JOFFREY DE PEYRAC - Josef Vojtek / Marian Vojtko
DESGREZ - Tomáš Trapl / Bohouš Josef
NICOLAS - Josef Vágner / Jan Kopečný
ŠPÍNA - Peter Pecha / Jakub Kudrnáč / (Michal Veselý ?)
KRÁL LUDVÍK XIV. - Vilém Čok
BACHTIARY BEJ - Ali Amiri / Martin Šemík
GENDÉRE - Michal Tůma / Robert Kryl
GENO: Aleš Háma / Zdeněk Izer
STELIEN - Jakub Wehrenberg / Jan Kuželka
CONTOIRE - Yvetta Blanarovičová / Radka Fišarová / Olga Lounová
MONTESPAN - Zdenka Trvalcová / Lucia Jagerčíková / Alžbeta Bartošová
PANÍ M.M. - Ljuba Dančenko / Nelly Danko


Angelika
muzikál Angelika z autorské dílny Michala Davida měl světovou premiéru 6. března 2007. Vznikl na motivy stejnojmenného historického románu Anne Golonové. V představení byla použita i hudba Michela Mangeho ze známých filmových adaptací. Muzikál vznikl na prknech Divadla Broadway a představení muzikálu se při své návštěvě Prahy zúčastnila i spisovatelka Anne Golonová. První uvádění muzikálu trvalo do června 2008. 28. ledna 2010 se konala obnovená premiéra, ve které Dashu nahradila v hlavní roli Kamila Nývltová. Toto druhé uvádění však bylo záhy ukončeno kvůli razantnímu zvýšení poplatku za práva od Anne Golon. Muzikál tak byl definitivně ukončen a nyní se po 5 letech vrací zpět do divadla.

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace