Přejít na menu Přejít na obsah

Arakain má nové video k písni Nenávidím ve stylu nadcházejícího akustického turné

1. 3. 2017

Pearl Novinky

Kolem Arakainu je v posledních dnech rušno. Vrcholí přípravy na turné k 35. výročí (od 3. března, dva koncerty ve dvou dnech po sobě ve stejném městě, jeden večer akustický program, druhý večer thrashový setlist složený z písní z prvních dvou alb Thrash The Trash a Schizofrenie), členové kapely se objevují v médiích při rozhovorech a 1. března zveřejnila kapela také videoklip k písni Nenávidím. V klipu se objevily také String Ladies, které Arakain doprovodí v akustickém programu.

Arakain vydává po několika letech opět videoklip. Píseň je upravená do akustické podoby a celé video je pojato jako pozvánka na turné. Aranžmá využívá smyčců, v klipu v některých záběrech vidíme i krásné dámy, které na tyto nástroje hrají - jsou to členky tria String Ladies, které budou s Arakainem i na turné o prvním koncertním večeru.

V centru dění videoklipu je frontman Jan Toužimský, který vypráví příběh s tragickým koncem. Hned na začátku se také objeví záběr ze hřbitova, který dává tušit, jak to asi celé dopadne... Celý klip prolíná sen se skutečností, představy šťastných chvil se smutnou realitou. V klipu se střídají záběry ze zkušebny (domovský klub Kain) se záběry z exteriéru - zasněžené zimní krajiny, ve které si vypravěč představuje dívku, o níž se v písni zpívá. Klip končí záběrem z výšky na hrob a vypravěče, který na něj pokládá květinu, v poslední scéně se dívka však ještě jednou objevuje, jako by snad žila. Žije však pouze ve vypravěčových myšlenkách. Pomalu se otáčí a odchází do dáli. Klip obsahuje i některé romantické momenty, Toužimský zpívá obklopený svíčkami, s tím ovšem kontrastuje hřbitov, symbol a připomínka toho zlého.

Arakain v klipu také představuje nové nástroje. Kvůli unplugged programu museli členové kapely samozřejmě odložit své obvyklé nástroje zapojené do elektřiny a vzít do rukou instrumenty trochu jiné: kytaristé Jiří Urban a Mirek Mach hrají vsedě na akustické kytary, basák Zdeněk Kub má akustickou pětistrunnou baskytaru, bubeník Lukáš Doksanský má menší bicí soupravu. Ti, kdo jsou však od Arakainu zvyklí na pořádný rachot a právě toto od kapely vyžadují, si však mohou být jisti, že i na ten dojde: druhý koncertní večer se ponese v duchu thrashové éry přelomu 80.-90. let, kdy všichni vytáhneme džíny s dírami, trička a vesty s nášivkami, a znovu (mladší ročníky poprvé) prožijeme atmosféru, ve které se rodila dnešní velká popularita kapely.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace