Přejít na menu Přejít na obsah

Baby Secondhand se šíleným klaunem v čele předvedou svůj kabaret punk na novém albu V zrcadlech

22. 11. 2020

Pearl Novinky

Kabaret punk? Co to je? Odpověď zní – Baby Secondhand. Punk-rocková partička z Opavy, u níž je vizuální složka důležitou součástí uměleckého projevu, konečně chystá vydání nové desky.

Už je všechno na dobré cestě
Album V zrcadlech bude druhou deskou živelné bandy Baby Secondhand. Start do života nemělo zrovna hladký – již v říjnu měl proběhnout křest na tatérské akci Tattoo Session Silesia plus dva koncerty v Brně a Ostravě, ale to vše stopla současná koronavirová situace. Deska měla vyjít 11. listopadu, ale její vydání bylo opět opožděno. Nyní však je všechno na dobré cestě a v nejbližších dnech se na ni můžeme těšit.

Nápad na název kapely přišel na cestě z flámu
Baby Secondhand? Co je to vlastně za název? Život ho přihrál do cesty zpěváku a baskytaristovi Bartovi, který se vracel v hodně pozdně noční hodinu domů z flámu a zahlédl obchůdek přesně tohoto názvu. Zřejmě se mu hodně zaryl do paměti, protože o dva roky později při pojmenovávání kapely vytasil právě toto slovní spojení. Nově vzniknuvší banda se rozhodla hrát jednoduchou melodickou muziku ve stylu Ramones, Misfits a podobně, a zároveň také vrátit Opavu na punkovou mapu republiky. A tak se ze všech sil vrhli do zkoušení, skládání, natáčení demo nahrávek a přípravy materiálu na debutové album.

Zahráli si po boku svého oblíbence z Misfits
První deska tedy spatřila světlo světa v roce 2014 a jmenovala se Střepy. K Baby Secondhand nejpozději od té doby patří jejich kabaret punk image v podobě kostýmů a zpěvákova vzhledu šíleného klauna. Následovaly singly a klipy Jmelí a To. Kapela vystupovala po boku osobností a kapel jako Michale Graves (ex-Misfits), Slobodná Európa nebo Tři sestry.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace