Přejít na menu Přejít na obsah

Benátská! je teď Benátská! s Impulsem a představí unikátní spojení hudebníků

17. 2. 2017

Pearl Novinky

Festival Benátská! odtajnil další část svého line-upu. Tentokrát láká na unikátní spojení. Na pódiu se objeví např. Marek Ztracený s Martou Jandovou, Věra Špinarová vystoupí za doprovodu své kapely plus dechového tria. Návštěvníci uvidí i další raritní vystoupení - Jasnou páku s Davidem Kollerem či kapelu Alice s Danem Bártou. Festival také změnil oficiální název na Benátská! s Impulsem, neboť má nového mediálního partnera - Rádio Impuls. Mezi další jména, která vystoupí na jubilejním 25. ročníku festivalu, patří například Rybičky 48 (se speciální pyrotechnickou show), Čechomor, Mig 21, Jaroslav Uhlíř či Wabi Daněk.

Vystoupení  Jasné Páky na Benátské! s Impulsem bude pravděpodobně jediný koncert kapely v roce 2017. „Neplánujeme žádnou speciální estrádu, chceme si to prostě užít,“ vzkazuje Michal Ambrož, frontman kultovní novovlnné formace, která se v současné době na pódiích objevuje jen zcela výjimečně. „V Liberci zahrajeme písně, které poprvé zazněly před pětatřiceti lety, a skladby z naší Černé desky,“ nastiňuje Ambrož a dodává, že skupina se představí v aktuální sestavě, do které krom frontmana patří také David Koller, Petr Váša, Marek Minárik, Michal Pelant, Radovan Jelínek a zpěvačky Pája Táboříková a Magdaléna Krištofeková.

Kromě Jasné Páky budou mít lidé na Benátské! s Impulsem ojedinělou možnost viděl i kapelu Alice s jejich nejslavnějším frontmanem Danem Bártou. „Alice s Danem Bártou vystupuje na festivalech pouze jednou ročně a v roce 2017 jejich výběr padl právě na Benátskou!. Kapela slíbila, že přiveze největší hity, včetně A to tě trochu bolí, Ani náhodou či Ráj se mnou nehledej,“ říká ředitel festivalu Pavel Mikez.

Patnáct let svého fungování oslaví na Benátské! s Impulsem kapela Rybičky 48. Jejich vystoupení umocní působivá pyrotechnická show. „Hořícími obručemi bude proskakovat dvacítka cvičených zlatých slonů, připraven je i smíšený pěvecký sbor afrických žiraf a zvuk jako kráva doplní světla jako prase. Cílem je, aby návštěvníci alespoň na hodinu zapomenuli na všechny starosti, práci, nezaplacené účty, politiku a jen a jen se čistokrevně bavili,“ říká s úsměvem Kuba Ryba.

Velký zážitek slibuje i speciální festivalový set majitelky jednoho z nejlepších hlasů v Česku – Věry Špinarové. Na Benátskou! S Impulsem dorazí s kapelou rozšířenou o dechovou sekci. „Konkrétně to bude dechové trio – trubka, pozoun a saxofon. Spojení funguje bezvadně a je to hodně energické a barevné, prostě rockový základ plus dechy, něco ve stylu Toma Jonese,“ dodává management zpěvačky.

Novinkou letošního ročníku je i samotný název festivalu, Benátská! s Impulsem. Festival získal nového strategického partnera v podobě nejposlouchanějšího rádia v zemi, kterým je již 11 let Rádio Impuls. Název rádia ponese také jedna ze stageí, která návštěvníkům nabídne jak bohatý hudební program, tak například i setkání s moderátory rádia a řadu dalších překvapení.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace